Connect with us

12 javítás a Windows-hoz, Office-hoz

Dotkom

12 javítás a Windows-hoz, Office-hoz

Biztonsági frissítések a Microsoft szoftvereihez.

A Microsoft arról számolt be, hogy a jövőhét kedden kibocsátani tervezett patch-csomag tucatnyi sebezhetőséget iktat ki, melyek közül legalább négy kritikus minősítést kapott. Az érintett alkalmazások: Windows, Office, Visual Studio, Microsoft Data Access Components (MDAC), de például a Windows Live Onecare antivírus és a Windows Defender antispyware is frissülni fog. Azt természetesen most sem tudni, hogy pontosan milyen sérülékenységek szűnnek majd meg. Ugyanakkor szintén kedden frissül a vállalat Windows Malicious Software Removal Tool névre keresztelt, ingyenesen használható eszköze, amely a számítógépre települt ártalmas kódok észlelésére és eltávolítására szakosodott.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Microsoft a múlt hónapban, az utolsó pillanatban úgy döntött: az eredetileg kiadni tervezett nyolc patch közül négyet mégsem jelentet meg. Ezek közül néhány remélhetőleg a jövőhéten megjelenhet. Javítatlan sebezhetőségek amúgy is szép számmal akadnak a redmondi szoftverekben: az Eeye Security nulladik napi sebezhetőségeket figyelő szolgáltatása szerint jelenleg 10 ilyen biztonsági rés ismert jelenleg. Ennek ismeretében nem is olyan meglepő a tucatnyi javítás.

Microsoft veszélyesség-besorolási lista
Kritikus (critical) – Ezt a minősítést akkor kapja egy sebezhetőség, ha anélkül válik kihasználhatóvá (például egy internetes féreg által), hogy ahhoz szükség lenne felhasználói beavatkozásra. Azaz a monitor előtt ülő bárminemű tevékenysége nélkül is kiszolgáltatottá válhat a számítógép.
Fontos (important) – Hasonló körülmények esetén kapja ezt a besorolást egy szoftverben felfedezett hiba, ami annyival „tud” kevesebbet, hogy nem használható ki automatikusan. Egy ilyen sérülékenység kiaknázásához a támadónak rá kell vennie a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, megnyisson egy weboldalat, futtasson egy csatolmányt vagy állományt.
Mérsékelten fontos (moderate) – A fentiekbe nem beletartozó hiba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom