Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hibák a Firefoxban

Dotkom

Hibák a Firefoxban

Külső támadások a bizalmas adatokért.

Mindkét sebezhetőséget a SecuriTeam nevű szervezet fedezte fel. Az első hiba a böngésző felpattanó ablakokat blokkoló funkciójában rejlik. A browser jellemzően nem engedi meg a website-oknak, hogy hozzáérjenek a helyileg tárolt állományokhoz, de ez az URL-tiltó ellenőrzés eltűnik, ha egy Firefox (letöltés itt) felhasználó manuálisan kikapcsolja a popup blokkolást. Ennek eredményeként egy támadó a hiba kiaknázásához szükséges ismeretek birtokában helyi file-okat másolhat el, olyan információkat szerezhet meg, melyeket tulajdonosaik nem akartak nyilvánossá tenni.

A legtöbb internetező azonban nem kapcsolja ki a felpattanó ablakok tiltását, hogyan jelenthet ez a fenyegetés mégis valós veszélyt? Úgy, hogy egy leleményes támadás során, amikor a felhasználó egy ártalmas linkre kattint, egy file felmásolásra kerül a számítógép merevlemezére. Ezt követően arra hívják fel az internetező figyelmét, hogy a kívánt videó lejátszásához, állomány letöltéséhez stb. tiltsa le a felpattanó ablakok blokkolását. Ha ennek a kérésnek bedől a felhasználó – és miért ne tenné -, akkor a korábban bejuttatott file és a böngészőhiba révén a támadó máris hozzáférhet a helyi állományokhoz.

Tegnap ismertette a SecuriTeam a második Firefox hibát, mely az alternatív browser phishing védelmi képességeiben rejlik. Egy, a megfelelő ismeretekkel rendelkező behatoló megzavarhatja a böngészőt oly módon, hogy az egy csaló weboldalt biztonságosnak hisz. Ehhez pedig csak néhány karaktert kell website-jának URL-jéhez hozzáadnia.

Az első sérülékenység a 2.0-s változatoknál korábbi Firefoxokat érinti csupán, a második sebezhetőség azonban a legújabb, 2.0.0.1-es Tűzrókát használókat is fenyegeti. Ennél újabb változat pedig – a korábbi ígéretek ellenére – nincs.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés