Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft saját antivírusa nem elég jó

Dotkom

A Microsoft saját antivírusa nem elég jó

Egy független kutatócég szerint a Live Onecare nem képes teljes védelemre.

A múlt hét végén jelentette be a Virus Bulletin, hogy 15 különböző antivírus szoftvercsomag tesztje után arra az eredményre jutottak: a Microsoft Live Onecare 1.5 (a McAfee Virusscan Enterprise 8.1i-vel, a G DATA Antiviruskit 2007 v17.0.6353-mal és a Norman Viruscontrol v5.90-nel együtt) nem volt képes tökéletes eredményre. A brit Oxfordshire-beli, IT-biztonsággal foglalkozó kutatók kifejezetten az üzleti környezetre, Windows Vista alá készített alkalmazásokat vizsgálták tesztjükben.

Mindössze egyetlen dolgot kellett megvalósítania azoknak az antivírus programoknak, amelyek sikeresen átmentek a teszten: a kutatók által összegyűjtött, az Interneten jelenleg is fellelhető, terjedő digitális kártevők mindegyikét meg kellett tudniuk állítani. Az észlelést ráadásul úgy kellett véghezvinniük a szoftvereknek, hogy ahhoz nem adhattak fals pozitív (azaz téves) riasztást. Ezt a lécet nem tudta átugrani a Microsoft fejlesztette Live Onecare.

John Hawes, a Virus Bulletin technikai tanácsadója szerint a Windows Vista kiadásának többször is bekövetkezett csúszása mellett a fejlesztőknek nincsen mentsége a termékek hiányosságaira. „Az óránkénti frissítések napjaiban mindig meglepő és csalódást keltő látni az ismertebb termékeket, amint nem kapják el az összes vírust.” – nyilatkozott a szakértő. Hawes megerősítette azokat az ismereteket, miszerint a Vista sem létezhet kiegészítő biztonsági termékek nélkül, hiába lett ez minden idők legbiztonságosabb Microsoft asztali operációs rendszere.

Úgy tűnik, a McAfee-nek volt kibúvója a balul sikerült teszt miatt: Joe Telafici, a cég egyik alelnöke azzal indokolta a cég szoftverének gyenge teljesítményét, hogy – állítása szerint – a VB nem használta a legfrissebb antivírus frissítést.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés