Connect with us

Hirdetés

technokrata

Excel-veszély fenyeget

Dotkom

Excel-veszély fenyeget

Nulladik napi támadás a redmondi táblázatkezelő hibája miatt.

A Microsoft nemrég arra figyelmeztette felhasználóit, hogy legyenek óvatosak az Excel állományokkal, még abban az esetben is, ha azt munkatársuktól kapták. Jelenleg ugyanis limitált, nulladik napi (zero-day) phishing támadások vannak kibontakozóban, melyet egy kódfuttatási hiba idéz elő – a megfelelő ismeretek birtokában előállított .xls file-ok révén. Redmond beszámolója szerint egyelőre csak az Excelt használók vannak közvetlen veszélyben, de az Office programcsomag más alkalmazásait (Word, Powerpoint, Outlook, Access stb.) futtatók is fenyegetettek lehetnek.

Konkrétan mely termékek érintettek? A Microsoft Office 2000, XP, 2003, valamint az Office 2004 for Mac és az Office 2004 v. X for Mac változatok. A Microsoft közlése értelmében sem a legújabb, Office 2007-es környezetben, sem a Works 2004, 2005, 2006-os változatainak futtatásával nem nyílik lehetősége a támadónak ezen nulladik napi biztonsági rés kiaknázására. A támadható rendszereken viszont az ideiglenes (Temp) mappában levő op10.exe felelős, közölte az antivírus szoftverek és szolgáltatások fejlesztésével foglalkozó McAfee.

Az elmúlt két hónap alatt négy nulladik napi támadás vált ismertté a Microsoft Office valamely alkalmazásához. Az előző három a Wordöt érintette: a szövegszerkesztő .doc állományain keresztül jelentett veszélyt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés