Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pórázra kötött Skype-olók

Dotkom

Pórázra kötött Skype-olók

Vége a szabad garázdálkodásnak?

Partneri megállapodást köt a Skype (melynek tegnap frissült változata itt tölthető le) mögött álló Ebay a kaliforniai Facetime Communications-szel – ez utóbbi olyan szoftvereket és hardveres megoldásokat készít, melyekkel az üzleti életben érdekelt vállalatok figyelemmel követhetik, és biztosíthatják azonnali üzenetküldő rendszereik adatforgalmát. A megállapodás része annak az erőfeszítésnek, melyet a cég az üzleti felhasználók megnyerése végett folytat. A mintegy 171 millió saját Skype-oló harminc százalékát becsli az Ebay ebbe a kategóriába tartozónak, de ez a részarány még emelkedhet is a fenti megállapodásokhoz, fejlesztésekhez hasonló események révén.

A Skype egyébként nagyjából első kiadása óta fejfájást okoz a rendszergazdáknak, és pont azért, amiért olyan gyorsan annyira sikeres tudott lenni. Hiszen hiába az erős tűzfalszabályozás, ha mondjuk a 80-as HTTP port engedélyezve van, az üzenőkliens „kilát” a vállalati hálózatból. Emellett igen nehéz (kvázi lehetetlen) egyszerűen felügyelni az egyes kliensek forgalmát, szabályozni azt, hogy mely szolgáltatások legyenek használhatók (például a file-cserét letiltani). Ez a felállás a 3.0-s verzió megjelenésével változhat meg.

Más természetű megállapodásokat is tervez kötni a Skype üzemeltetője. Elsődlegesen olyan biztonsági funkciókat szeretne – ha másként nem, akkor kiegészítőként – implementálni, amikkel például az ártalmas site-okra mutató linkek után lehetne kutatni vagy akár aktívan is fellépni a szöveges csevegésben.

A szoftver tegnap frissült, kisebb hibajavításokat tartalmazó 3.0.0.214-es változata letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés