Connect with us

technokrata

Lefagyó telefonok

Dotkom

Lefagyó telefonok

Biztonsági hiba a szoftverben.

A tokiói székhelyű Trend Micro biztonsági résekre bukkant a Microsoft Windows Mobile szoftverében, melyekkel, ha kihasználják, akár le is fagyasztható az operációs rendszert futtató telefon. A sebezhetőségek a Windows Mobile Internet Explorerben és a Windows Mobile Pictures and Video funkciójában rejlenek, közölte az IT-biztonsággal foglalkozó vállalat. A jelentés szerint egy ártalmas JPEG kép megnyitásával érhető el a mobil készülék működésének azonnali felfüggesztése.

Todd Thiemann, a Trend Micro eszközbiztonsági marketingrészlegének igazgatója egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy mindkét sebezhetőség potenciális szolgáltatásmegtagadásra irányuló támadási felület. „Azt látjuk, hogy az idő múlásával nő az okostelefonok, különösen a Symbian és Windows Mobile operációs rendszert futtató példányok elleni fenyegetés mértéke.” – vélekedett Thiemann.

A Trend Micro értesítette az esetről a Microsoftot, illetve úgy döntött, hogy további részleteket nem tesz közzé a sebezhetőségről, amíg Redmond ki nem vizsgálja az esetet, és ki nem bocsát egy patch-et, ha az szükségessé válik. A szoftverfejlesztő időközben elismerte, hogy megkeresték egy, a Windows Mobile 2003 és 5.0-s változatokat érintő biztonsági hiányosság kapcsán, arról azonban nem nyilatkozott, hogy esett-e már áldozatul valaki egy, a fentiekben ismertetett támadásnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle