Connect with us

technokrata

Képregényszerűen a leggyakoribb internetes veszélyekről

Dotkom

Képregényszerűen a leggyakoribb internetes veszélyekről

Symantec FlashBook, magyarul.

Az otthoni felhasználókra leselkedő leggyakoribb internetes veszélyekről tájékoztat a Symantec magyar nyelven is olvasható, online „FlashBook” ismertetője, amely sorra veszi azokat a fenyegetettségeket, amelyekkel online kapcsolat során számolnunk kell. Ilyenek a „klasszikusnak” mondható vírusok, spamek, férgek és trójai programok, de a FlashBook külön figyelmet szentel a kiberbűnözésnek és az adathalászatnak is.

Az Internet Security Threat Report legutóbbi, tizedik kiadása is arra hívja fel a figyelmet, hogy a céltalan, romboló szándékkal kezdeményezett támadásokat felváltották a tudatosan, pénzszerzés céljából indított támadások. 2006 végén két hét alatt három magyarországi pénzintézet ellen is indult phishing (adathalász) tevékenység: ismeretlen személyek olyan elektronikus leveleket küldtek ügyfeleiknek, amelyekkel a honlapjukhoz hasonító internetes oldalakra csalogatják őket, hogy megszerezzék telefonos és internetes azonosítóikat (további részletek itt).

A Symantec ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a klasszikusnak számító támadásokról se feledkezzünk meg, hiszen a kártékony kódok nem csupán bosszúságot okoznak, de 80 százalékuk veszélyt jelenthet az adatokra is. A FlashBook nem csupán bemutatja, hogy milyen veszélyekre kell figyelni, hanem gyakorlati tanácsokkal is szolgál azok kivédésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom