Connect with us

Hirdetés

technokrata

Illegal – HD-s filmözön várható

Dotkom

Illegal – HD-s filmözön várható

Hivatalosan is beismerték, hogy a következő generációs filmhordozó médiumok tartalomvédelme kikerülhető.

Nemrég írtunk a magát Muslix64-nek nevező crackerről, aki először a HD DVD, majd a Blu-ray filmes korongok másolásvédelmét tudta megkerülni (bővebben itt). Muslix64 sikerét a minap beismerte a tartalomvédelmi technológia mögött álló cégek (IBM, Intel Microsoft, Panasonic, Sony, Toshiba, Walt Disney, Warner Bros. Studios) konzorciuma is – megerősítették, hogy a cracker ellophatta a címkulcsokat, melyekkel képessé válhatott (egy DVD-lejátszó szoftverben levő hiba kihasználásával) kikerülni a védelmet.

A technika mögött álló Advanced Access Content System Licensing Authority (AACS LA) egyik szóvivője szerint habár ma még a file-ok nagy mérete és a következő generációs médiák és íróeszközeik magas ára miatt a HD-s filmek másolása nem olyan népszerű, mint a DVD-s vagy DivX-es változatoké, de az új formátum elleni támadás analógiát mutat a korai zenecsere időszakával. A szóvivő szerint ugyan limitált az eset hatása (az AACS-t „menet közben”, azaz az új korongok kiadásával lehet frissíteni), ennek ellenére komolyan veszik az ügyet.

Mindmáig nem sikerült beazonosítani (vagy csak nem közölték), hogy melyik lejátszóalkalmazás(ok) révén tudta a cracker megszerezni a kulcsokat. Az AACS LA úgy nyilatkozott, hogy a történtek miatt egyetlen szoftverfejlesztő licencét sem vonják meg, de az alkalmazások javítása minden bizonnyal hamar be fog következni. Ezzel már csak azért is igyekezniük kell a jogvédőknek, hiszen az évente 24 milliárd dolláros bevételt jelentő DVD-ipart leváltani hivatott HD-s korongoknál nem engedhetik meg, hogy tárva-nyitva maradjon egy rés a pajzson.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés