Connect with us

Hiányosságok a Windows Vista védelmében

Dotkom

Hiányosságok a Windows Vista védelmében

A legelterjedtebb kémprogramok több mint négyötödét nem szűri.

Figyelmeztetni kívánjuk a felhasználókat, hogy a Microsoft alapbeállított antivírus és kémprogramvédelmi alkalmazásai nem nyújtanak teljes körű védelmet, nyilatkozta Gerhard Eschelbeck, a Webroot Software fejlesztési igazgatója. A Webroot saját tesztlaboratóriuma kipróbálta a Windows Defender nevű biztonsági alkalmazást, melyet a Microsoft a Vistával együtt fog forgalmazni. A teszteredmények szerint a kémprogramvédelmi modul a támadók 84%-át nem volt képes kiszűrni és eltávolítani, pedig ezek közül 15 a leginkább elterjedt, ennélfogva a legismertebb kémprogram volt.

A fertőzések megakadályozása terén a Windows Defender messze lemaradt a biztonsági cégek által fejlesztett kémprogramvédelmi alkalmazások mögött. A Windows Vistában észrevétlenül tudtak feltelepülni és tevékenykedni a különböző reklámprogramok, rendszerfigyelők, trójaiak, billentyűzetfigyelők és az úgynevezett potenciálisan nemkívánatos programok (PUP-k). Az egyik kémprogram a Windows XP környezetből mindennemű módosulás nélkül képes volt adminisztrátori jogosultságokkal feltelepülni a Vistára, működni ott és rögzíteni a billentyűleütéseket, miközben a Windows Defender mindebből semmit nem észlelt.

A lassú adatbázis-frissítés sebezhetővé teszi a rendszert
A Microsoft pillanatnyilag hetente-tíznaponként ad ki adatbázis frissítést a Windows Defenderhez. Ezzel szemben például a Webroot kutatói naponta akár többször is adnak ki adatbázis-frissítést, mivel havonta átlag 3000 új kémprogram-variánst fedeznek fel és írnak le. A Windows Vista emellett nem csupán a kémprogramok, de a vírusok és férgek részéről is sebezhetőnek bizonyult. Ezt a Webroot szakértőin kívül az antivírus ágazat vezető fejlesztői is így találták. A Vista a leginkább elterjedt vírusok közül sem képes minddel megbirkózni.

A felhasználók számára a Webroot azt javasolja, hogy valamilyen bevált antispyware programot futtassanak a számítógépükön és ne használják az új operációs rendszer védelmi összetevőjét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom