Connect with us

technokrata

Alcatel Cellular Extension: komfort fokozatban

Dotkom

Alcatel Cellular Extension: komfort fokozatban

Hazai környezetben az Alcatel új, IP kommunikációs szerver szolgáltatása.

A GSM telefonok általános elterjedése szükségszerűen gerjeszti az újabb és újabb felhasználói igényeket. A 3G telefonok egy része ma már vállalati vezeték nélküli (WiFi) hálózatokon is működőképesek. A folyamatos fejlesztések célja, hogy a felhasználók számára egy olyan készüléket biztosítson, amely egyesíti a GSM telefon, a PDA, a GPS vagy a Black Berry által nyújtott szolgáltatásokat. Egy ilyen megoldás előnye, hogy bárhol és bárhonnan elérhetők leszünk. Ehhez elegendő egyetlen telefonszám, például a vállalati szám használata.

További kihívást jelent olyan, a kommunikációt segítő alkalmazások fejlesztése, melyek akár egy SIM kártyán is képesek működni. Ilyen alkalmazás az Alcatel „Cellular Extension” (ACE) megoldása, mely biztosítja a GSM telefonok használói számára azt a komfort fokozatot, ami eddig csak DECT rendszerek bevezetésével volt lehetséges. Fenti megoldást Magyarországon elsőként a NextiraOne Magyarország Kft. tesztelte és illesztette a hazai alkalmazási környezetbe.

Az Alcatel OmniPCX Enterprise alatt működő megoldás biztosítja, hogy mobil környezetben, a GSM telefon menüvezérelt alkalmazásából érhetjük el a különböző – irodai használat során már jól megszokott – alközponti szolgáltatásokat, például a belső hangpostaszolgáltatás elérését, a hívás átirányítást és továbbkapcsolást, vagy akár a telefonkonferencia szervezést. A SIM kártyára feltöltött szoftver segítségével ezek az új funkciók elősegítik a munkahelyen belüli és kívüli mobilitást egyaránt.

Az új szolgáltatás valószínűleg gyors sikert arat majd az irodától gyakran távol levő ügyfelek körében, mivel magas szintű komfortfokozatot biztosít, mely eddig csak a DECT rendszerek bevezetésével volt lehetséges.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák