Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leporolják hazánk első számítástechnikai okleveleit

Dotkom

Leporolják hazánk első számítástechnikai okleveleit

A SZÁMOK először 35 évvel ezelőtt adta ki a bizonyítványokat hazánk első számítástechnikai szakembereinek.

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte 2007. január 1-én a Számalk Zrt., elődje, a KSH Nemzetközi Számítástechnikai és Oktató Központ (SZÁMOK) pedig épp 30 éve költözött új (jelenlegi) székházába, melyben az informatikai oktatás a mai napig történik. A SZÁMOK először 35 évvel ezelőtt adta ki a bizonyítványokat hazánk első számítástechnikai szakembereinek. A hármas évfordulót a cég szakmai konferenciával, számítástechnikai oktatástörténeti kiállítással és öreg-diák találkozóval ünnepli.

Magyarországon a SZÁMOK volt az egyetlen olyan intézmény 1971-ben, amely rendelkezett felkészült oktató és oktatást fejlesztő szakembergárdával, tematikával és tananyaggal, mely feltételek mellett elkezdődhetett a képzés. Ennek, és az azóta eltelt időszaknak állít emléket a február 8-ai konferencia, kiállítás és „öregdiák-tanár” találkozó. Természetesen a szervezők az eseményen a múlt mellett a jelen kihívásaival és az informatikai oktatás mai helyzetével, az európai piac lehetőségeivel is foglalkoznak. Az évfordulóra emlékkönyv is megjelenik.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az itt végzett szakemberek nemcsak elsők voltak, akik oklevelük alapján számítástechnikai szakemberként dolgozhattak, hanem a következő évtizedekben erre alapozva tanulhattak tovább önállóan vagy intézményi keretek között” – nyilatkozta az évforduló alkalmából dr. Zárda Sarolta a vállalat vezérigazgatója.

Közülük nagyon sokan ma is jól működő cégekhez kerültek, és hosszabb ideje már vezetőként dolgoznak. A Számalknál 1972 és 1992 között nemcsak egy új szakma alapjait vetették meg Magyarországon, de ebben az időben fejlődött ki az informatikusok nagy nemzedéke is, akiknek a hazai szoftverfejlesztés világszerte jól csengő hírnevét köszönheti.
A február 8-i eseményen díszoklevelet kapnak mindazon résztvevők, akik a SZÁMOK-SZÁMALK intézményben 1972 és 1992 között szerezték meg bizonyítványukat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés