Connect with us

Rekordnyi Sony Ericsson

Dotkom

Rekordnyi Sony Ericsson

Az eladott készülékek száma 74,8 millióra nőtt.

A negyedévben leszállított egységek száma elérte a 26 milliót. Ez 61%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest, és a piaci részesedés jelentős bővülését eredményezte egy év alatt. Az árbevétel a negyedévben 3.782 millió euró volt, ez egy év alatt 64%-os növekedést jelent. Az adózás előtti eredmény 502 millió euró volt a negyedévben, ez egy év alatt 144%-os növekedésnek felel meg. A negyedév nettó eredménye 447 millió euró volt.

A Sony Ericsson a negyedév alatt megnövelte piaci részesedését. Ez egyes termékek (például a K800 és K790 Cyber-shot telefon és a Walkman telefoncsalád) folytatódó sikerének köszönhető. Az átlagos eladási ár (ASP) a vártnál némileg magasabb lett. Ennek oka, hogy a piaci körülmények kedvezőbben alakultak a vártnál, valamint fennmaradt az erőteljes kereslet a Sony Ericsson legsikeresebb kézikészülék-típusai iránt. Különösen jelentős a növekedés Latin-Amerika és az ázsiai–csendes-óceáni térség fejlődő piacain, valamint Európában. Ez jól mutatja, hogy a Sony Ericsson sikeresen bővítette ki termékválasztékát piaci részesedésének növelése érdekében az új piacokon, vonzó középkategóriás termékekkel, a nyereségesség veszélyeztetése nélkül.

„A Sony Ericsson erőteljes évet zárt a negyedik negyedévvel: rekordmennyiségű leszállított készülék, rekordárbevétel és nettó eredmény, képkezelő és zenetelefonjaink rendkívüli népszerűségének köszönhetően. Korábbi beruházásaink a kutatás–fejlesztésbe és a marketingbe lehetővé tették számunkra termékválasztékunk bővítését és a márkanév erősítését, ezzel növelve termékeink vonzerejét a fogyasztók és a szolgáltatók számára. Célunk az iparág első három főszereplőjének egyikévé válni. A 2006-ban elért lendület ezt a célt elérhetővé is teszi” – nyilatkozta Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép-kelet-európai igazgatója.

A Sony Ericssonnak a készülék-világpiacra vonatkozó 2006-os előrejelzése körülbelül 980 millió értékesített készülék. Ez magasabb, mint az erre az évre vonatkozó korábbi, több mint 950 millió egységet említő előrejelzések. Ez alapján a vállalat meggyőződése szerint teljesítménye felülmúlta a piac növekedési ütemét a negyedévben; körülbelül 1%-kal növelte piaci részesedését az előző negyedévhez képest, és ezzel a negyedik negyedév során elérte a kb. 9%-os világpiaci részesedést. 2006 negyedik negyedévében a Sony Ericsson piaci részesedése kicsit több mint 2%-kal nőtt az előző év ugyanezen időszakához képest.

A negyedik negyedévben a Sony Ericsson bejelentette, hogy az UIQ Technology AB nevű svéd szoftvercég felvásárlására vonatkozó, elvi megállapodást kötött. Ez a vállalat a Symbian Ltd. teljes körű tulajdonában álló leányvállalat és üzleti vállalkozás. A Sony Ericsson várakozásai szerint a tranzakció 2007 első negyedéve során zárul le.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom