Connect with us

Teljessé válik a Windows Vista védelme

Dotkom

Teljessé válik a Windows Vista védelme

Már nem sokáig hiányzik a vírusvédelem.

Habár a Microsoft úgy népszerűsíti a Windows Vistát, mint operációs rendszereinek legbiztonságosabbikát, mégis külső segítségre van szüksége egyes gyakori cyberfenyegetések elhárításához. Ezek a külső alkalmazások eddig többnyire nem, vagy csak tesztváltozatban jelentek meg a Vistához (mindmáig egyedül a McAfee volt az, „aki” megvédte a mundér becsületét), ez azonban két héten belül megváltozik. Január 30-ra, az OS otthoni felhasználók számára bejelentett indulásának időpontjára az összes nagy, biztonsági szoftvereket fejlesztő vállalat kész lesz, jelentette be a redmondi óriás.

Mint említettük, a Microsoft külső cégek segítségére számít, pedig az azok által nyújtott védelem egy jelentős részét már beépítette operációs rendszerébe. A tűzfal már régóta része a Windows-oknak (bár igazán hatékonnyá a Windows XP SP2 megjelenésével vált); integrált spyware-ellenes programmal azonban a Vista jelentkezett először – viszont a piacon sokkal összetettebb, komolyabb tudású szoftverek is kaphatók. A legismertebb digitális fenyegetések, a vírusok ellen azonban nem nyújt védelmet az OS – igaz, a Windows Live Onecare révén már errefelé is tapogatózik a vállalat.

Emellett olyan „apróságok” is megjelentek az új digitális támadások miatt, mint például az Internet Explorer 7-be integrált phishing szűrő. Ezzel a jelszóhalász támadások kibontakozását igyekszik megakadályozni a szoftver, mely ellen az IE hatodik generációja még szinte teljesen védtelen volt. Az alkalmazás ráadásul védett módban fut, megakadályozandó a kártékony programok biztonsági réseken keresztüli települését. Fontos újítás a User Account Control (UAC), melynek használatával az operációs rendszert használó nem kap automatikusan rendszergazdai jogosultságot, így egy, a számítógépe ellen végrehajtott sikeres támadás esetén sem fenyegeti akkora veszély, mint korábban.

Természetesen az IT-biztonsággal foglalkozó cégek is megpróbálják megtartani ügyfeleiket, hiszen belőlük élnek. A Symantec például nemrég bejelentette a Norton Internet Security és a Norton Antivirus új funkcióját, melyet Sonar névre kereszteltek. A szoftverek ezen képessége lehetővé teszi a számítógépen futó kódok viselkedésellenőrzését, ezzel határozva meg, hogy vajon az ártalmas-e vagy sem.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom