Connect with us

Lassan lekerül a „pc-kabát”

Dotkom

Lassan lekerül a „pc-kabát”

Jó évet zárt a legkékebb hazai cég.

Eredményesen zárta az elmúlt évét a Polygon Informatikai Kft. A bevétel 12 százalékkal, 4,5 milliárd forintra emelkedett, míg a nyereség ennél nagyobb arányban, 25 százalékkal nőtt. Egyenletesebb lett a forgalom eloszlása, a cég tevékenységében pedig mind nagyobb teret kapnak a szolgáltatások. Az IBM és legnagyobb hazai partnere, a Polygon lassan leveti a „pc-kabátot”, fejlesztései új, általánosabb irányba haladnak.

Az előző évhez képest 12 százalékos bevétel-, és 25 százalékos profitnövekedést hozott az elmúlt év a Polygon Informatikai Kft. számára. A nyereség azért nőtt erőteljesebben, mert változtak a cég tevékenységének hangsúlyai, a szolgáltatások egyre nagyobb hányadát adják az összes bevételnek. „Szerencsére a Polygon nem tömegcikkeket forgalmaz, és szolgáltatásaiban is egyedi megoldásokat kínál partnereinek. Így más IT-cégekkel ellentétben minket kevésbé érintenek a makrogazdaság, és az informatika területén tapasztalható ingadozások” – mondta Gál György, a cég ügyvezetője.

Mind több nagyvállalat fontosnak tartja a szerver-integrációt. A vállalat szempontjából a folyamat kedvező, hiszen fő profilja éppen ez. A cég ezért az idén is a tavalyihoz hasonló eredményt vár. „Egyre nyilvánvalóbb, hogy az IBM – a személyi számítógép „feltalálója” és első gyártója – lassan teljesen leveti a „pc-kabátot”, és mindinkább szerver alapú, univerzális irányban fejleszt. A „legkékebb” (IBM-hez legközelebb álló) hazai vállalat, a Polygon útjai mindig is szorosan követték az IBM termékeit és arculatát. Így ha ott nyitás tapasztalható, az nekünk is új ügyfeleket hoz, és bővíthetjük szolgáltatásainkat” – nyilatkozta a vezető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom