Connect with us

technokrata

Kihívás a hackereknek

Dotkom

Kihívás a hackereknek

Még a hardverkulcsot is megkaphatják…

A német Wibu-systems AG annyira bízik Codemeter programjának védelmi képességében, hogy a regisztrálók számára még a hardverkulcsot is odaadja. A Hacker’s Contest 40 ezer dolláros nyereménnyel kecsegteti a résztvevőket, amennyiben valaki sikerrel jár. A január 17-én induló regisztrációt követően a regisztrált jelentkezőknek a közép-európai idő szerint február 1., 0:00 és március 14., 23:59 közötti másfél hónap áll rendelkezésére az eredmény beküldésére. Az első beküldőé a teljes díj.

Az eredményhirdetésre a Cebit 2007-en fog sor kerülni, március 15-én 13 órakor, a Convention Center 13-as termében egy újságírói konferencia keretében, melyen Oliver Winzenried C.E.O. fogja bejelenteni, hogy a Codemeterrel levédett programot (egy alap szoftver és két modul) vajon sikerült-e feltörnie egy hackernek. A verseny egyébként akkor fejeződik be a megadott időn belül, amikor az első versenyző képes futtatni a szoftvert a csatlakoztatott CM-Stick/M nélkül, és amikor a versenyző elküldi a rejtett megoldást tartalmazó szöveget a Wibu-Systemsnek.

Az eddig három alkalommal meghirdetett hasonló rendezvényeken jó megoldás hiányában nem sikerült átadni a díjat (ott a Wibu-key termékkel levédett szoftver feltörése volt a tét, a kulcs nem állt rendelkezésre, és a Cebit márciusi eseményétől minden év végéig, 9 hónapig tartottak a versenyek).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák