Connect with us

Hirdetés

technokrata

Svájci befektetők a CovySoft Networks-nél

Dotkom

Svájci befektetők a CovySoft Networks-nél

A szoftverüzletágat vásárolják ki a cégből.

Svájci magánbefektetők vásárolják ki a CovySoft Networks szoftverüzletágát a cégből, amely a továbbiakban önálló vállalatként működik tovább. A CovySoft több mint 10 éves szoftverfejlesztési tudásbázisa, és az ehhez kapcsolódó fejlesztői és partneri állománya teljes körűen a frissen alapított United Technology Alliance (UTA) tulajdonába kerül.

A CovySoft Networks a továbbiakban kizárólag, mint Internet és kábeltelevízió szolgáltató kíván megjelenni a magyar, ukrán és román piacon, folytatva kelet-magyarországi fejlesztéseit és terjeszkedését. „A megváltozott piaci körülmények, valamint a cég mérete immár megköveteli, hogy kizárólag egyetlen üzletágra fókuszáljunk, és emellett biztosak lehessünk abban, hogy 10 év kitartó és a magyar IT piacon úttörőnek számító törekvéseink ne vesszenek kárba” – mondta Kovács Zoltán a CovySoft Networks igazgatóságának elnöke a kivásárlás okait magyarázva. „Ezzel párhuzamosan változások történtek a CovySoft menedzsmentjében is, Mocsai Norbert a cég kereskedelmi igazgatója a létrejövő szoftver vállalatban folytatja pályafutását hasonló tisztségben, de stratégiai igazgatóként megtartja igazgatósági posztját a CovySoft igazgatóságában is” – tette hozzá Kovács.

A létrejövő új szoftvercég az outsourcing piac meghatározó szereplője kíván lenni, és nyitni kíván a külföldi piacok felé is, elsősorban Svájcban és Németországban, de az outsourcing mellett hatékony szoftver megoldásokat kínál majd a KKV-k és az önkormányzatok részére is. „Az UTA egyesíteni kívánja a Közép- és kelet-európai tudásbázisokat, és a vállalat feltett szándéka, hogy két éven belül a térség meghatározó software és megoldásszállítója legyen” – mondta el az UTA stratégiájáról Szadai Tímea a vállalat vezetője, aki hozzátette: „Magyarország megérett arra, hogy tudását és szakértelmét kamatoztassa a világban, és mi készen állunk rá, hogy ehhez professzionális környezetet és nagy múlttal rendelkező munkatársaink által nemzetközi lehetőségeket biztosítsunk”.

A CovySoft és UTA szétválása várhatóan február közepéig megtörténik, de a két cég kapcsolata nem szakad meg, stratégiai együttműködésük alapján több közös projektet terveznek a térségben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés