Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyermekpornó – hogyan lehet megúszni a büntetést?

Dotkom

Gyermekpornó – hogyan lehet megúszni a büntetést?

Trükkök, ha érkezik a rendőr – és ellentrükkök a rendőrök számára.

Habár az internetes bűnözés már évek óta létező fenyegetés, a világ rendőrei többnyire igencsak alulképzettek az ilyen bűnök felderítésében. Ezt felismerve az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma továbbképzést indított a törvények betartatásáért felelős szervezet tagjai számára. Így a rendőrök megtanulhatnak minden, a munkájukhoz szükséges információt a cybertérben való rejtőzésről, a spammerekről és az illegális hackelésről, arról, hogy miként kell a gyanúsítottak digitális nyomait követni az IRC hálózaton keresztül, illetve a P2P hálózatokon zajló szerzői jogi visszaélésekről.

A szükséges ismereteket egy 137 oldalas PDF-ből sajátíthatják el a rendőrök, nyomozók. Az útmutató kiadásával azt reméli az észak-amerikai ország igazságügyi minisztériuma, hogy legalább az alapvető technikákat és jogi tanácsokat elsajátíthatják a bűnüldöző szervek, ezzel is csökkentve a számítógépes szakértőknek fizetendő számlák összegét. Az olyan triviális dolgok mellett, mint: „A bűnözők kereskedhetnek és megoszthatják információikat, elfedhetik valódi kilétüket, beazonosíthatják és információt gyűjthetnek áldozataikról.”, az útmutató felhívja a bűnözők gyakorta alkalmazott büntetéselkerülési taktikájára is a figyelmet.

„Az Interneten zajló vizsgálatok során a célszemély számítógépe más komputerekkel is kommunikál, ezért a nyomozóknak ébernek kell lenniük, mivel a gyanúsított arra hivatkozhat: a terhelő bizonyíték egy trójai program által került a számítógépére. A gyanúsított merevlemezén megfelelően folytatott vizsgálat megállapítja, hogy a bizonyíték valóban létezik, és telepítve van valamilyen trójai program a rendszerbe.” – olvasható az útmutatóban a trójai védelem néven elhíresült védelmi húzás. Egy korábbi esetben például egy 16 éves tinédzser, Matthew Bandy azért került letartóztatásra az arizonai rendőrség által, mert gyermekpornográf tartalmakat töltött le – ezért a helyi törvények maximum 90 évnyi szabadságvesztést tartanak kiróhatónak. Bandy azonban börtönbüntetés nélküli vádalkuval megúszta, amikor kiderült, hogy egy ártalmas programmal fertőződött meg a tinédzser winchestere, amely akár felelős is lehet az illegális tartalmak letöltéséért (akár…). Az igazságot kiderítendő, a nyomozóknak még azelőtt fel kell mérniük, hogy fertőzött-e a PC valamilyen trójai programmal, mielőtt vádat emelnének.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés