Connect with us

technokrata

101 év börtön internetes bűnözésért

Dotkom

101 év börtön internetes bűnözésért

E-mailküldésért életfogytiglan.

Jeffrey Brett Goodinnak hívják azt a 45 éves férfit, akit múlt hét pénteken többrendbeli számítógépes csalásban, károkozásban találtak bűnösnek. A kaliforniai Los Angeles központi bíróságán az ügyet vezető bíró úgy döntött, hogy az amerikai mind jelszóhalász támadások elkövetéséért, mind az így szerzett hitelkártya adatokkal való visszaélésért felelőssé tehető (sőt, a vád szerint a tanúk egy részét „le akarta beszélni” az ellene való tanúskodásról).

A tavalyi évben letartóztatott Goodin az AOL felhasználókat próbálta meg rászedni azzal, hogy a leveleket az AOL számlázási részlegétől érkezőnek tüntette fel. A vád szerint Goodin számos feltört Earthlink accountot használt fel arra, hogy e-maileket küldjön az AOL Internet-előfizetői számára. Az üzenetekben arra hívta fel a célszemélyek figyelmét, hogy frissítsék AOL számlázási információjukat, vagy leállítják a szolgáltatást számukra – sokan sajnos be is dőltek a becsapós leveleknek.

Az ügyészi hivatal szerint Goodin ítélete az első lesz, ami a 2003-as Can-Spam Act nevű törvény alapján kerül meghozatalra az államban. Mint ismeretes, az Amerikai Egyesült Államokban ez a törvény hivatott a spam ellen védeni a felhasználókat: annak, aki feliratkozik egy központi listára, tilos kéretlen elektronikus levelet küldeni; ellenkező esetben bíróság elé is állíthatják a spammert. Goodin ügyében az ítélet június 11-ére várható – ami akár 101 évnyi szabadságvesztés is lehet (ez kvázi életfogytiglannal ér fel).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp