Connect with us

Drága hívásaink tárolása

Dotkom

Drága hívásaink tárolása

Az adattárolás túl költséges a távközlési cégeknek.

Hatalmas terheket ró a telekommunikációs cégekre az az adattárolási rendelet, melynek értelmében – az esetleges bűnüldözéssel kapcsolatos vizsgálatok támogatására – kommunikációs adatokat kell megtartaniuk. A nemzeti jogrendszerekbe idén szeptemberig kell átültetni a tagállamoknak az előírást.

Főként a terrorizmus elleni harc jegyében született ugyanis az a szabályozás, mely arra kötelezi a távközlési vállalatokat, hogy két évig őrizzék meg ügyfeleik Internet- és telefonhasználat közben keletkezett adatait. A hírek szerint az üzenetek tartalmaira nem terjed ki az irányelv.

A Frost & Sullivan piacelemző cég legutóbbi jelentése szerint az irányelvnek való megfelelés súlyos terhet jelent a telekommunikációs cégek számára, mivel a direktíva nem kötelezi a tagállamokat arra, hogy visszatérítsék a távközlési vállalatok járulékos költségeit, ráadásul a rendelkezés nem csak a mobil- és vezetékes telefonálásra terjed ki, hanem az internetes telefonálásra, az email-szolgáltatásokra és az üzenetküldő szolgáltatásokra is.

Emellett az elemzés szerint az irányelv azon rendelkezése, melynek értelmében a távközlési szolgáltatóknak indokolatlan késedelem nélkül kell kiszolgáltatniuk az adatokat a hatóságoknak, nem tisztázza kellőképpen, hogy ez az időtartam tulajdonképpen mettől meddig terjed.

Az adattárolás nem csak ebben a piaci szegmensben jelenthet problémát, a legtöbb vállalat számára kulcsfontosságú kérdést vet fel, hiszen a digitális irodák információ- és tárolás-igénye folyamatosan növekszik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom