Connect with us

technokrata

Hogyan telepítsük a Windows Vistát?

Dotkom

Hogyan telepítsük a Windows Vistát?

Titkosügynökök tanácsai.

Az NSA (az Egyesült Államok nemzetbiztonsági ügynöksége) nemrég eljuttatott egy dokumentumot a Microsofthoz, melyben azt részletezik, miként kell(ene) a nagyvállalatoknak feltelepíteni Redmond új operációs rendszerét, annak érdekében, hogy az a maximális biztonságot nyújtsa. Az ügynökség ugyanis átnézte a Windows Vista Security Guide-ot (Windows Vista biztonsági útmutató), és megjegyzésekkel látta el. Az NSA és a vállalati ügyfelek visszajelzése hozzásegíti a Microsoftot ahhoz, hogy segítséget nyújthasson a kormányzati szerveknek és a nagyvállalatoknak az operációs rendszer még biztonságosabbá tételéhez, olvasható egy tegnap kiadott redmondi közleményben.

Egyetlen véleményezőnek, így az NSA-nak sem volt különleges szerepe magának a Vistának a kifejlesztésében, állította Don Armstrong, a Microsoft Government Security Programjának vezető programmenedzsere. Azaz maga az operációs rendszer nem az NSA (vagy más ügynökség) határozott iránymutatása alapján készült – a nemzetbiztonsági szervezet csupán annyiban járult hozzá a bétatesztelés során a szoftver jobbá válásához, mint bármelyik másik tesztelő(szervezet). „Nem vettek részt a Vista kódfejlesztésében, csak elmondták véleményüket a biztonsági útmutató kapcsán.” – jelentette ki Armstrong, aki azt is elárulta, hogy összesen öt ország kilenc kormányzati ügynöksége kapcsolódott be bevallottan az új Windows tesztelésébe.

A The Washington Post értesülése szerint az NSA úgy vizsgálta a Vista védelmi képességeit, hogy az operációs rendszert futtató rendszereket támadásoknak tette ki. Két csapat próbálkozott az ügynökségnél. Az egyik megpróbált behatolni a vistás számítógépre, míg a másik igyekezett a lehető legbiztonságosabbra konfigurálni az OS-t. Az itt szerzett tapasztalatok is hozzájárultak az először tavaly novemberben megjelent Windows Vista Security Guide teljesebbé válásához. Érdekesség, hogy a dokumentumot a múlt héten frissíteni kellett, mert egy hibát fedeztek fel benne. Az útmutató mindenki számára ingyenesen letölthető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle