Connect with us

A Microsoft esete a visszahívott patch-ekkel

Dotkom

A Microsoft esete a visszahívott patch-ekkel

Példa nélkül álló eset: négy frissítést is visszarendelt a szoftverfejlesztő.

Amint arról rendszeresen be szoktunk számolni, a Microsoft minden hónap második keddjén (ami közép-európai idő szerint már inkább szerdára csúszik) ki szokta adni azokat a frissítéseket szoftvereihez, melyek még be nem foltozott hibákra nyújtanak gyógyírt. Így történt ez a múlt héten is, amikor arról adhattunk hírt, hogy nyolc javítás közeleg. Mára azonban kiderült, hogy ezek felét, négy patch-et visszavont a vállalat, azaz holnap mindössze négy biztonsági upgrade jelenik majd meg.

A Microsoft javításainak értesítőjét tartalmazó website-on most mindössze négy darab frissítés található – három, Office-t érintő update (melyek közül egy kritikus fontosságúnak volt minősítve) került le a listáról. A negyedik szintén kritikus besorolást kapott – ez utóbbi magát az operációs rendszert érinti. A megmaradtak közül kettő a Windows-t, egy a Windows-t és a Visual Studio-t, egy pedig a Windows-t és az Office-t fogja biztonságosabbá tenni.

Redmond nem kívánt magyarázattal szolgálni arra vonatkozólag, hogy miért látta indokoltnak visszavonni a már bejelentett frissítéseket. „Számos tényező játszik szerepet egy biztonsági update kiadásában, és minden sérülékenység egyéni kihívást jelent.” – olvasható a semmitmondó „indoklás” a kiadott nyilatkozatban. Természetesen azt sem tudhatjuk (most még), hogy a kihagyott patch-ek mikor válnak elérhetővé.

Mindazonáltal nem ez az első olyan eset, amikor az utolsó pillanatban változás állt be a kiadandó javítások listájában. A múlt hónapban például eggyel nőtt a megjelentetett frissítések száma – amint arról mi is beszámoltunk. Ez a cikkünk pedig az Internet Explorer tavalyi sebezhetőségéről szól; arról, hogy a Microsoft közel 100 napig veszélyeztette az internetezők adatainak biztonságát a szükséges frissítések kiadásának lassú kiadásával.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom