Connect with us

technokrata

Siemens: több mint tízezer találmány csak idén

Dotkom

Siemens: több mint tízezer találmány csak idén

Rekord-számú találmány és szabadalom a vállalatnál 2006-ban.

A 2006-os volt az első üzleti év a Siemens-nél, amikor a találmányok száma meghaladta a tízezret. Ebből 6.200-ra kértek szabadalmi oltalmat – ezzel a Siemens Németországban az első, Európában a második helyet foglalja el, de az USA-ban is az első tíz között van. A cég szabadalmainak a száma mintegy 62.000. Mindez annak a körülbelül 50.000 K+F munkatársnak az érdeme, akiket a Siemensnél világszerte foglalkoztatnak. December 4-én Münchenben tizenkét kutatót tüntettek ki „Az év feltalálója” címmel, akik összesen közel 600 találmány „elkövetői” . A németországiak mellett osztrák, olasz és USA-béli kollégák is vannak köztük.

Az „Intellectual Property Owner Association” (IPO), azaz az amerikai szabadalmi hivatal a 2005-ös évben kilencediknek rangsorolta a Siemens-t az USA-beli szabadalomtulajdonosok között. A cégnek tavaly 1.345 szabadalmát jegyezték be az USA-ban. Ugyanabban az évben a WIPO-nál, a nemzetközi szabadalmi hivatalnál „nemzetközi szabadalmat” bejelentők között a harmadik volt, megerősítve ezzel helyét az innovatív megoldások, termékek és szolgáltatások globális mezőnyében. Emellett a német szabványügyi hivatalnál (DPMA) listavezető, az európainál (EPO) pedig második helyen szerepelt az európai bejelentők között.

A Siemens a 2005-ös üzleti évben 5,2 milliárd eurót költött kutatás-fejlesztésre; ebből 700 milliót az USA-ban, ahol a világszerte foglalkoztatott 47.000 K+F munkatársa közül 7.000 dolgozik.

A Siemens egészében munkanaponként átlag 34 találmányi bejelentés születik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle