Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könyvtárban MSN-ezhetnek a vakok

Dotkom

Könyvtárban MSN-ezhetnek a vakok

Közel nyolcszázezer forint értékű beruházás Gyulán.

Vakok és gyengénlátók számára is könnyedén használható számítógépet és Internet elérést adtak át decemberben Gyulán a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Az új számítógép képernyő felolvasó programmal segíti a számítógépes és Internetes tartalom elérését, a vezeték nélküli Internet-kapcsolatot pedig nagyteljesítményű eszközök biztosítják a műemléki jellegű épületben.

A Nemzeti Kulturális Alap, a helyi önkormányzat és a D-Link összefogásával jött létre az a közel nyolcszázezer forint értékű beruházás, mely a felolvasó program segítségével lehetővé teszi a vakok és gyengénlátók számára a számítógép használatát, az Internettel való munkát és szórakozást, a külvilággal való elektronikus kapcsolatot, hiszen olyan programok is tökéletesen használhatók a felolvasó programmal, mint az MSN Messenger.

„A számítógépes munkahely tervezésekor a legnagyobb gondot a könyvtár épületének műemlék jellege jelentette, hiszen így kizárólag a vezeték nélküli Internet-kapcsolatot alkalmazhattuk. Az alkalmazott eszköz az ódon, vastag falakon keresztül is képes továbbítani a jeleket” – mondta el Krasznahorkai Géza, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója.

A D-Link egyébként 2005-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán épített ki egy mindenki számára hozzáférhető vezeték nélküli hálózatot, idén pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem után a gyulai könyvtárban.

Az Internet-kapcsolatot két, egymással kommunikáló DWL-2100 AP hozzáférési pont biztosítja a könyvtárban, melyeknek köszönhetően lehetővé vált az is, hogy a földszinten biztosítsanak Internet-hozzáférést, mely egyben megoldja a mozgássérültek problémáját is. Bár sajnos csak az akadálymentesített honlapoknál használható a felolvasó program, az intézmény a jövőben a könyvtár katalógusát szeretné akadálymentesíteni, mely további fontos információforrást jelentene a vakok számára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés