Connect with us

technokrata

Hálózati sebesség 100-ról 1000 Mbps-re

Dotkom

Hálózati sebesség 100-ról 1000 Mbps-re

A vállalatoknál végzett szoftverfrissítések, vagy PC karbantartási munkák helyszíni jelenlét nélkül is egyszerűen és gyorsan elvégezhetőek.

Az Allied Telesis bemutatta AT-2916SX 32-bites PCI Gigabit adapter kártyáját. Az új AT-2916SX lehetővé teszi, hogy a meglévő infrastruktúrát felhasználva növelje a hálózati sebességet 100-ról 1000 Mbps-re. Az SC csatlakozó a meglévő 100mbites kábelezéssel kompatibilis, míg az LC csatlakozó a 1000 Mbps-ért felelős. Az AT-2916SX egyébként az egyetlen 32-bit Gigabit adapter kártya jelenleg a piacon, ami megfelel a PXE 2.1 szabványnak.

A PXE Remote Boot ROM lehetővé teszi a hálózati adminisztrátoroknak a számítógépek távoli bekapcsolását. Ennek köszönhetően a szoftverfrissítések, vagy PC karbantartási munkák helyszíni jelenlét nélkül is egyszerűen és gyorsan elvégezhetőek.

A manapság a piacon lévő legtöbb PC adapter kártya 32-bit és 64-bit üzemmódban is működtethető. Az AT-2916SX emellett csökkenti a CPU terheltségét a TCP/IP forgalomkezelés néhány feladatának átvállalásával. Az eszköz hardver szinten valós időben támogatja a TCP, UDP és IP ellenőrző összegének számítását. Ezzel a rendszer teljesítménye növekszik, hisz a feladatok nem a PC processzort terhelik. Ezen felül az AT-2916SX képes a linkek összefogására és terhelés megosztásra is. Ezek az általában csak szerver kártyákon megtalálható funkciók biztosítják esetleges link hibák esetén is a folyamatos kapcsolatot a hálózat felsőbb szegmensei felé. A kártya 64 VLAN-t és 4 prioritásos sorrendet kezel.

Összességében ezek a jellemzők révén került az AT-2916SX a munkaállomások kapcsolódását biztosító eszközök piacára. Emellett a kisméretű kártyákat támogató számítógépekbe épp olyan egyszerűen szerelhető a kártya, mint a hagyományos, nagyméretű kártyahelyekkel rendelkező gépekbe.

Az AT-2916SX támogatja a Microsoft engedélyezett -, valamint Novell-, Linux- és Sun Solaris meghajtókat is, ezáltal biztosítva a kompatibilitást a legtöbb asztali számítógéppel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom