Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektronikus autókölcsönzés

Dotkom

Elektronikus autókölcsönzés

A papírmentes autókölcsönzés a közeljövőben 30 helyen válik lehetővé Európa-szerte.

Az Amerikai Egyesült Államok után Európában is lehetőség nyílik a papírmentes autókölcsönzésre. Európa vezető autókölcsönzője, a Europcar és a technikai hátteret biztosító Ingenico együttműködéseként a vevő elektronikus aláírással is elviheti a kívánt kocsit.

Európában is megkezdik a papírmentes autókölcsönzés tesztelését, miután erről szóló megállapodást írt alá a POS terminálok, kártyás és biometrikus azonosító rendszerek világvezető forgalmazója az Ingenico és Európa vezető autókölcsönzője, a Europcar. A rendszer lényege, hogy az elektronikus terminálon az ügyfél látja a kölcsönzés feltételeit (szerződés, feltételek), s ezeket elektronikus aláírással hagyhatja jóvá, s viheti el az autót.

A rendszert Németországban négy helyen tesztelték sikerrel, s ezt követően telepítették a franciaországi, nagy-britanniai, portugál, spanyol és belga repterekre is a terminálokat. Az Ingenico i6770 rögzített, színes képernyős touch-screen terminálját a Europcar, egyebek miatt fejlett aláírás-rögzítő képessége miatt választotta. A terminálnak kiváló referenciái vannak az Egyesült Államokban, ahol kártyás fizetés után kötelező az aláírás digitális rögzítése is.

Didier Sérodon, az Ingenico marketingvezetője szerint a digitális aláírás-rögzítés jelentős megtakarítást jelent a felhasználóknak mind időben és pénzben, ráadásul megkönnyíti a szerződések és dokumentumok visszakeresését is.

A Europcar üzleti elemzője, Veronique Tourneur szerint ez a megoldás nagyban leegyszerűsíti a kölcsönzési folyamattal járó adminisztrációt és papírmunkát, mely az ügynökségeik és a központ között zajlik. Hozzátette: Az elektronikus autókölcsönzés a közeljövőben 30 helyen válik lehetővé Európa-szerte.

Az Ingenico hazai leányvállalata kész a rendszert itthon is bevezetni – mondta Lévai Gábor az Ingenico Hungary stratégiai igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés