Connect with us

technokrata

Elektronikus autókölcsönzés

Dotkom

Elektronikus autókölcsönzés

A papírmentes autókölcsönzés a közeljövőben 30 helyen válik lehetővé Európa-szerte.

Az Amerikai Egyesült Államok után Európában is lehetőség nyílik a papírmentes autókölcsönzésre. Európa vezető autókölcsönzője, a Europcar és a technikai hátteret biztosító Ingenico együttműködéseként a vevő elektronikus aláírással is elviheti a kívánt kocsit.

Európában is megkezdik a papírmentes autókölcsönzés tesztelését, miután erről szóló megállapodást írt alá a POS terminálok, kártyás és biometrikus azonosító rendszerek világvezető forgalmazója az Ingenico és Európa vezető autókölcsönzője, a Europcar. A rendszer lényege, hogy az elektronikus terminálon az ügyfél látja a kölcsönzés feltételeit (szerződés, feltételek), s ezeket elektronikus aláírással hagyhatja jóvá, s viheti el az autót.

A rendszert Németországban négy helyen tesztelték sikerrel, s ezt követően telepítették a franciaországi, nagy-britanniai, portugál, spanyol és belga repterekre is a terminálokat. Az Ingenico i6770 rögzített, színes képernyős touch-screen terminálját a Europcar, egyebek miatt fejlett aláírás-rögzítő képessége miatt választotta. A terminálnak kiváló referenciái vannak az Egyesült Államokban, ahol kártyás fizetés után kötelező az aláírás digitális rögzítése is.

Didier Sérodon, az Ingenico marketingvezetője szerint a digitális aláírás-rögzítés jelentős megtakarítást jelent a felhasználóknak mind időben és pénzben, ráadásul megkönnyíti a szerződések és dokumentumok visszakeresését is.

A Europcar üzleti elemzője, Veronique Tourneur szerint ez a megoldás nagyban leegyszerűsíti a kölcsönzési folyamattal járó adminisztrációt és papírmunkát, mely az ügynökségeik és a központ között zajlik. Hozzátette: Az elektronikus autókölcsönzés a közeljövőben 30 helyen válik lehetővé Európa-szerte.

Az Ingenico hazai leányvállalata kész a rendszert itthon is bevezetni – mondta Lévai Gábor az Ingenico Hungary stratégiai igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek