Connect with us

technokrata

2007 a webes fenyegetések éve lesz

Dotkom

2007 a webes fenyegetések éve lesz

Koncentráltabb támadások a közösségi webhelyek ellen.

A Trend Micro által összegyűjtött adatok és elemzésük azt mutatja, hogy 2006-ban is a szervezett bűnözés állt a személyazonosság-lopások, a vállalati kémkedés és zsarolás hátterében. A botnetek népszerű eszköznek bizonyultak a célzott támadásokat végző hackerek körében. A 2007-es év közeledtével további növekedés várható a webes fenyegetések – amelyek az internetet használják a rosszindulatú és gyakran önfenntartó aktivitásukhoz –, különösen a közösségi webhelyeket célzó támadások terén.

A nagyobb sávszélességből adódóan a médiafájlok, a népszerű programok és más adattípusok letöltése számos országban széles körben elterjedt. A vírusírók rosszindulatú kódjaik elrejtésére előszeretettel használnak közösségi webhelyeket, ahonnan a gyanútlan felhasználók azokat letöltve, akár egyszerre több fertőzési hullámot indíthatnak el.

A legtöbb fenyegetés esetében továbbra is a pénzügyi haszonszerzés a cél. 2006 során a képeket tartalmazó spamek száma ugrásszerűen megnövekedett, amely hozzájárult az illegális gyártású és hamis márkanevű gyógyszerek kereskedelméhez. Emellett a hackerekből, valamint a kémprogramok és rosszindulatú kódok íróiból álló csoportok összefogtak, hogy az otthoni és vállalati felhasználók figyelmetlenségét kihasználva pénzhez jussanak.

2006-ban a globális vírusfertőzéseket kisebb méretű, célzott, illetve regionális támadások váltották fel. A célzott támadások a felhasználók egy adott csoportjára összpontosítanak, például egy adott vállalatra vagy felhasználócsoportra. A regionális támadások egy országot vagy egy régiót céloznak az adott csoport számára fontos, egy adott eseményen alapuló, alaposan megtervezett rosszindulatú kód használatával. Ebben az új helyzetben a fertőzések elég eltérőek, hiszen kevesebb felhasználót érintenek, és gyakran többféle rosszindulatú kód egyesítésével alkotnak vegyes típusú fenyegetést. A Trend Micro szerint ez az irányzat 2007-ben is folytatódni fog.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle