Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mentsük leveleinket?

Dotkom

Mentsük leveleinket?

Mindenképpen dönteni kell: információvesztés vagy tárterület az archiválásnak?

Az otthoni felhasználóknak és a gazdálkodó szervezeteknek egyaránt fontos elektronikus kommunikációjuk nyomon követése, szükség esetén a kívánt információk újbóli elérése. Éppen ezért az e-mailmegoldásokban a biztonságot és az elérhetőséget egy egymással lehetőleg jól összehangolt rendszerré kell ötvözni. Ki kell szűrni a kéretlen elektronikus leveleket és a valamilyen fertőzést tartalmazó e-maileket, ismerteti a Symantec a teendőket.

A biztonsági vizsgálat után egy intelligens archiválásnak kell arról gondoskodnia, hogy az e-mailek – valahányszor szükség van rájuk – gyorsan elérhetőek legyenek. Az archiváló megoldásnak emellett mindig két fontos célt kell figyelemmel kísérnie. Egyrészt egy vállalat számára létfontosságú, történelmi adatokat hosszú időn át óvni kell. Ez vagy a vállalat saját érdekéből, vagy bizonyos törvényhozói és hatósági követelményeknek való megfelelés céljából történik („Regulatory Compliance“). Másrészt nem elhanyagolhatóak a fontos előnyök az informatika hatékonyságának javításában. Az archiválási folyamat során az e-maileket csatolmányukkal együtt az elsődleges tárolórendszerből egy elektronikus archívumba helyezik át. Az archivált adatok így nem terhelik a működési adatok mentését, és egy visszatöltés esetén meggyorsul a rendszerkörnyezet újraélesztése.

A kapacitás optimalizálása érdekében az archiválás tömörítéssel, az úgynevezett egy példányos tárolás (Single-Instance-Storage) elve szerint történik. Itt a számos archiválási forrásból származó, azonos e-maileket és csatolmányukat csak egyetlen egyszer tárolják el. A személyes könyvtárak, pl. a Microsoft Exchange PST-állományainak archiválásánál rengeteg kapacitást, időt és kezelési költséget lehet megtakarítani.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés