Connect with us

technokrata

Megtévesztő volt a Pannon-reklám

Dotkom

Megtévesztő volt a Pannon-reklám

A Pannon GSM Távközlési Zrt. jogsértő magatartásáért 7 millió Ft versenyfelügyeleti bírság megfizetésére köteles.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa megállapította, hogy a Pannon GSM Távközlési Zrt. egyes, a Wap-szolgáltatását népszerűsítő kampányának keretében használt reklámok alkalmasak voltak a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására.

A Vj-123/2006 sz. versenyfelügyeleti eljárásban a GVH a Pannon GSM Távközlési Zrt.-t azért marasztalta el, mert a vállalkozás a Wap-szolgáltatását népszerűsítő kampánya keretében használt „Hétvégén ingyen Wap” szlogen mellett egyes reklámjaiban nem tájékoztatták a fogyasztókat arról, hogy szolgáltatásának ingyenessége csak egy bizonyos adatmennyiségig állt fenn. A Pannon GSM Távközlési Zrt. ezzel a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított. A GVH a Pannon GSM Távközlési Zrt.-t jogsértő magatartásáért 7 millió Ft. versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

A mobilszolgáltató tájékoztatása nem először ütközött versenytörvénybe. Legutóbb novemberben állapított meg a Gazdasági Versenyhivatal fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást, amikor 2006 első negyedévében a Pannon GSM gyes reklámjaiban elhallgatta, hogy a fogyasztó új számlás előfizetés vásárlásakor csak 2 éves hűségnyilatkozat megtétele esetén vehetett részt az adatkártyát 0 Ft-ért kínáló akcióban. A Pannon GSM Távközlési Zrt. jogsértő magatartásáért akkor 16 millió Ft versenyfelügyeleti bírság megfizetésére volt köteles. A bírság összegének megállapítása során a GVH tekintettel volt arra, az elmúlt években már több alkalommal került megállapításra, hogy a vállalkozás a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle