Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oracle: kényelmes túlteljesítés

Dotkom

Oracle: kényelmes túlteljesítés

Húsz százalékkal nőtt a vállalat eredménye.

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy 2007-es pénzügyi év második negyedévének egy részvényre jutó GAAP szerinti eredménye 18 cent lett, ami 20%-kal magasabb, mint az előző év ugyanezen időszakában. A negyedév során a GAAP szerinti árbevétel 26%-kal nőtt, elérve a 4,2 milliárd USA-dollárt, a GAAP szerinti nettó nyereség pedig 21%-kal 967 millió dollárra nőtt. A GAAP szerint számított szoftverértékesítési bevételek 23%-kal emelkedtek, és ezzel elérték a 3,2 milliárd amerikai dollárt; ezen belül az új adatbázis- és köztesszoftver-licencek árbevétele 9%-kal, az új alkalmazáslicenceké pedig 28%-kal nőtt. A szolgáltatások árbevétele 949 millió dollár volt, ami az előző év azonos időszakához képest 41%-os emelkedést mutat. Nem a GAAP szerint számítva az egy részvényre jutó eredmény a második negyedévben 22 cent volt, a nettó nyereség pedig 1,17 milliárd USD, ami az előző év azonos negyedévéhez képest 18%-os, illetve 20%-os növekedést jelent.

Safra Catz, az Oracle elnöke és pénzügyi igazgatója szerint az egy részvényre jutó eredmény évenkénti 20%-os növelését célzó ötéves terv tekintetében éppen a félidőnél tart a vállalat: „Az első két és fél évben kényelmesen túlteljesítettük vállalásunkat.”

Charles Phillips, az Oracle elnöke szerint a cég továbbra is lendületesen hódítja el a piaci részesedést az alkalmazások terén az SAP-tól, a köztesszoftvereknél a BEA-tól, az adatbázis-kezelő esetében pedig az IBM-től. „A második negyedévben különösen meredeken nőtt az új köztesszoftver-licencekből származó bevétel. Arra számítunk, hogy az év hátralévő részében ezen a piacon le is előzzük a BEA-t.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés