Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eredményes évet zárt az Avaya

Dotkom

Eredményes évet zárt az Avaya

Kilenc százalékos növekedés, 5 milliárd dollár bevétel.

Az amerikai Avaya Inc. közzétette negyedik negyedéves pénzügyi adatait, és a 2006-os pénzügyi év eredményeit. E szerint a vállalat 9%-os növekedést mutatott az előző évhez képest, működési eredménye 137 millió dollár volt, könyv szerinti működési eredménye pedig – az átszervezés költségeit levonva – 75 millió dollár. A vállalat által termelt működési cash flow értéke: 191 millió dollár.

Az Avaya készpénzállománya 899 millió dollár volt a 2006-os pénzügyi év végén. „Ahogy a vállalkozások áttértek az IP-telefonálásra és az intelligens kommunikáció megoldásaira, az további növekedést eredményezett a termékértékesítések és az IP-vonalak terén. Ezen kívül arra törekedtünk, hogy erőforrásainkat hatékonyabban összpontosítsuk, és így jobban ki tudjuk használni a piaci lehetőségeket, illetve javítsuk költségszerkezetünket” – mondta Lou D´Ambrosio, az Avaya elnök-vezérigazgatója.

A 2006-os pénzügyi évre vonatkozóan az Avaya 201 millió dolláros nettó bevételt, illetve 43 centes egy részvényre jutó nettó évi jövedelmet könyvelt el, a 2005-ös pénzügyi év 921 millió dolláros nettó bevételéhez, illetve az 1,89 dolláros egy részvényre jutó nettó évi jövedelemhez képest. Ugyanakkor a vállalat a 2006-os pénzügyi év során 647 millió dolláros működési cash flow-t generált, összehasonlítva a 2005-ös pénzügyi év 334 millió dolláros értékével. A 2006-os pénzügyi év bevétele 5,148 milliárd dollár volt; a 2005-ös pénzügyi évben ugyanez az adat 4,092 milliárd dollár volt.

A vállalat magyarországi leányvállalata is eredményes évet zárt. A 2006-os pénzügyi évben a cég megduplázta árbevételét a KKV szektorban, és a 2007-es esztendőben is ehhez hasonló – de ezt meg nem haladó bevételre számít – nyilatkozta Dancsi András kereskedelmi igazgató. A jelentős növekedés oka, hogy az utóbbi időkben radikálisan csökkentek a professzionális, IP alapú ügyfélkapcsolati rendszerek árai, így ezek a kisebb cégek többségének is elérhetők.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés