Connect with us

technokrata

Eredményes évet zárt az Avaya

Dotkom

Eredményes évet zárt az Avaya

Kilenc százalékos növekedés, 5 milliárd dollár bevétel.

Az amerikai Avaya Inc. közzétette negyedik negyedéves pénzügyi adatait, és a 2006-os pénzügyi év eredményeit. E szerint a vállalat 9%-os növekedést mutatott az előző évhez képest, működési eredménye 137 millió dollár volt, könyv szerinti működési eredménye pedig – az átszervezés költségeit levonva – 75 millió dollár. A vállalat által termelt működési cash flow értéke: 191 millió dollár.

Az Avaya készpénzállománya 899 millió dollár volt a 2006-os pénzügyi év végén. „Ahogy a vállalkozások áttértek az IP-telefonálásra és az intelligens kommunikáció megoldásaira, az további növekedést eredményezett a termékértékesítések és az IP-vonalak terén. Ezen kívül arra törekedtünk, hogy erőforrásainkat hatékonyabban összpontosítsuk, és így jobban ki tudjuk használni a piaci lehetőségeket, illetve javítsuk költségszerkezetünket” – mondta Lou D´Ambrosio, az Avaya elnök-vezérigazgatója.

A 2006-os pénzügyi évre vonatkozóan az Avaya 201 millió dolláros nettó bevételt, illetve 43 centes egy részvényre jutó nettó évi jövedelmet könyvelt el, a 2005-ös pénzügyi év 921 millió dolláros nettó bevételéhez, illetve az 1,89 dolláros egy részvényre jutó nettó évi jövedelemhez képest. Ugyanakkor a vállalat a 2006-os pénzügyi év során 647 millió dolláros működési cash flow-t generált, összehasonlítva a 2005-ös pénzügyi év 334 millió dolláros értékével. A 2006-os pénzügyi év bevétele 5,148 milliárd dollár volt; a 2005-ös pénzügyi évben ugyanez az adat 4,092 milliárd dollár volt.

A vállalat magyarországi leányvállalata is eredményes évet zárt. A 2006-os pénzügyi évben a cég megduplázta árbevételét a KKV szektorban, és a 2007-es esztendőben is ehhez hasonló – de ezt meg nem haladó bevételre számít – nyilatkozta Dancsi András kereskedelmi igazgató. A jelentős növekedés oka, hogy az utóbbi időkben radikálisan csökkentek a professzionális, IP alapú ügyfélkapcsolati rendszerek árai, így ezek a kisebb cégek többségének is elérhetők.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle