Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bosszút állt a rendszergazda, de rosszul sült el

Dotkom

Bosszút állt a rendszergazda, de rosszul sült el

Sok pénzt akart nyerni, börtön lett a vége.

Egy korábbi UBS PaineWebber alkalmazottat nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek a tegnapi nap folyamán. Mindezt azért, mert munkaadó cégének vállalati hálózatára egy „logikai bombát” telepített, arra játszva, hogy a következmények miatt a cég részvényeinek értéke zuhanni fog. Ezt azonban nem sikerült elérnie Roger Duronio-nak, aki az ügyleten végül 23 ezer dollárt vesztett.

Az eset még 2002-ben történt. Duronio akkor februárban úgy döntött, otthagyja rendszergazdai állását, mivel hiába próbált többször is fizetésemelést elérni a vállalatnál. Emellett bosszút forralt: a cég 1500, hálózatba kötött számítógépéből mintegy 1000 komputerre olyan ártalmas kódot telepített, melynek a fertőzött számítógépeken levő állományok letörlése volt a feladata. Március 4-én aztán robbant is a „bomba”, és nekilátott az automatikus adatmegsemmisítésnek.

Duronio úgy vélte: akciója elég hatásos lesz ahhoz, hogy megingassa a UBS részvényárfolyamát – ezért megpróbált hasznot hajtani a várt esésből. Több mint 23 ezer dollár értékben kötött opciós szerződést a vállalat papírjaira. A támadásnak azonban nem volt pénzügyi hatása, így a férfi elvesztette az összes befektetését. Ráadásul a hatóságok is a nyomára akadtak, és végül bíróság elé került. A szövetségi bíró tegnap 64-97 hónapnyi szabadságvesztést rótt ki rá, illetve arra kötelezte, hogy fizessen 3,1 millió dollárt korábbi alkalmazójának, kártérítés gyanánt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés