Connect with us

technokrata

Alvállalkozóit vásárolja fel a Magyar Telekom

Dotkom

Alvállalkozóit vásárolja fel a Magyar Telekom

A Magyar Telekom erősíti szerepét a multimédia és a tartalomszolgáltatás területén.

A Magyar Telekom szerződést írt alá a mobil multimédia és tartalomfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó MobilPress és MFactory cégek megvásárlásáról 1 milliárd forint értékben. A tranzakcióknak köszönhetően a Magyar Telekom Csoport megerősíti szerepét a mobil tartalomfejlesztés területén, továbbá többcsatornás multimédiaszolgáltató központot kíván kialakítani, hogy kiaknázza ezekben a dinamikusan fejlődő szegmensekben rejlő lehetőségeket.

A Magyar Telekom szerződést írt alá a MobilPress 100%-os tulajdonrészének, valamint az MFactory 75,05%-os tulajdonrészének megvásárlásáról, összesen 1 milliárd forint értékben. A társaság továbbá egy 2009-től élő opciós jogot szerzett az MFactory-ben lévő tulajdonrészének 100%-ra történő növelésére.

A MobilPress az egyik meghatározó magyar mobil tartalomszolgáltató, többek között a t-zones portál üzemeltetője, míg az MFactory a magyar mobil tartalomgyártó és aggregátori szegmens egyik jelentős szereplője. 2006-ban a két vállalat együtt várhatóan 1,8 milliárd forint körüli bevételt és 120 millió forint körüli EBITDA-t termel.

A MobilPress tranzakció lezárásához a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.

Mint ismeretes, a Magyar Telekom Csoport 2004-ben közzétett középtávú stratégiájával összhangban kerített sort a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesítésére tavaly – főként a csoportszintű szinergiák kiaknázása érdekében. A Magyar Telekom és a T-Mobile egyesülése hozzájárul a hosszú távú szolgáltatásalapú verseny kereteinek megteremtéséhez is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák