Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alvállalkozóit vásárolja fel a Magyar Telekom

Dotkom

Alvállalkozóit vásárolja fel a Magyar Telekom

A Magyar Telekom erősíti szerepét a multimédia és a tartalomszolgáltatás területén.

A Magyar Telekom szerződést írt alá a mobil multimédia és tartalomfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó MobilPress és MFactory cégek megvásárlásáról 1 milliárd forint értékben. A tranzakcióknak köszönhetően a Magyar Telekom Csoport megerősíti szerepét a mobil tartalomfejlesztés területén, továbbá többcsatornás multimédiaszolgáltató központot kíván kialakítani, hogy kiaknázza ezekben a dinamikusan fejlődő szegmensekben rejlő lehetőségeket.

A Magyar Telekom szerződést írt alá a MobilPress 100%-os tulajdonrészének, valamint az MFactory 75,05%-os tulajdonrészének megvásárlásáról, összesen 1 milliárd forint értékben. A társaság továbbá egy 2009-től élő opciós jogot szerzett az MFactory-ben lévő tulajdonrészének 100%-ra történő növelésére.

A MobilPress az egyik meghatározó magyar mobil tartalomszolgáltató, többek között a t-zones portál üzemeltetője, míg az MFactory a magyar mobil tartalomgyártó és aggregátori szegmens egyik jelentős szereplője. 2006-ban a két vállalat együtt várhatóan 1,8 milliárd forint körüli bevételt és 120 millió forint körüli EBITDA-t termel.

A MobilPress tranzakció lezárásához a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.

Mint ismeretes, a Magyar Telekom Csoport 2004-ben közzétett középtávú stratégiájával összhangban kerített sort a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesítésére tavaly – főként a csoportszintű szinergiák kiaknázása érdekében. A Magyar Telekom és a T-Mobile egyesülése hozzájárul a hosszú távú szolgáltatásalapú verseny kereteinek megteremtéséhez is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés