Connect with us

technokrata

Nemcsak a pezsgő fogy

Dotkom

Nemcsak a pezsgő fogy

Duplázódott az adattárolók eladása.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a GfK prognózisa szerint az idei év karácsonyi slágertermékei az MP3 és MP4 lejátszók lehetnek, ebben az árucsoportban várható a legkiemelkedőbb ugrás a karácsonyi darabszámos értékesítésben.

Így nem meglepő, hogy asaknem kétszer annyi mp3 lejátszót és memóriakártyát értékesített az idén a Hama Kereskedelmi Kft., mint az elmúlt évben. A cég bevétele elérte a 2,8 milliárd forintot, ami 2005-höz képest 12 százalékos növekedést jelent.

A Hama Kereskedelmi Kft. idei bevételeinek jelentős növekedése megfelel a várakozásoknak, teljesítettük az idei üzleti tervünket – nyilatkozta a vállalat ügyvezetője. Prohászka Ottó hozzátette, az eladások növekedése nem egyenlően oszlik el az egyes termékcsaládok között. Leginkább a memóriakártyák és az mp3 lejátszók fogynak, forgalmuk csaknem megduplázódott az elmúlt egy év alatt. Az új generációs, zenét és képeket is tároló mobiltelefonokhoz szükséges memóriák iránti kereslet is robbanásszerűen nőtt.

Egyértelműen a tükörreflexes digitális kamerák terjedésének köszönhető, hogy szintén látványos, 80 százalék körüli volt a keresletnövekedés a fényképezőgép-objektívek területén.

A notebook-táskák eladása 50 százalékkal, 35 ezer darabra emelkedett. Természetesen továbbra is népszerűek a kisebb számítógép-perifériák, úgymint az egerek, fejhallgatók és webkamerák. Újak a kínálatban, de már most kelendőek a fali LCD- és TV-konzolok, ezekből is hétről-hétre többet ad el a cég.

A várakozások szerint a bevétel-növekedés jövőre sem csökken, és a slágertermékek eladásai is legalább 50-70 százalékkal továbbemelkednek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák