Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két szabvány, egy hálózat

Dotkom

Két szabvány, egy hálózat

A Siemens „One Network” premierje Hongkongban.

A hongkongi ITU Telecom World/3G World Congress rendezvényen volt a Siemens „One Network” koncepció teljes infrastruktúrájának premierje. A Siemens Networks új koncepciója hozzásegíti a rádióhálózatok üzemeltetőit, hogy „kordában tarthassák” költségeiket: e szerint ugyanazon bázisállomás egyidejűleg GSM és UMTS (W-CDMA) állomásként is üzemeltethető, miáltal a meglévő GSM infrastruktúra (antennák, kábelek, és fontos bázisállomás-komponensek) maximális hatékonysággal használható ki, a hálózat minden szakaszát beleértve. A „One Network” termékcsalád legújabb tagjai egyszerre GSM- és UMTS-képesek, így lehetővé teszik UMTS-adatoknak a GSM 900 MHz-es frekvencián való átvitelét a hálózat-eléréstől kezdve az alaphálózaton át a transzport-hálózatig és a hálózat-vezérlésig.

A másik „One Network”-újdonság a Surpass hiD 3100 típusnevű Mobile Access Gateway rendszer. Ez a TDM, ATM és IP protokollok szerint végez adattovábbítást a mobil transzport-hálózatban, így ideális interfészt biztosít a rádió- és a transzport-hálózat között. Ennek az „any-to-any“ vagyis „bármit bármibe” funkcionalitásnak, a leendő szabványok (mint például LTE ) támogatásának és a DSL-hálózatokhoz való kapcsolódás lehetőségének köszönhetően a vonalbérletek akár 80 százalékkal is csökkenthetők.

Az ITU (International Telecommunication Union) Telecom World kiállítást és a hozzá kapcsolódó fórumot háromévente rendezik meg, melynek először adott otthont a vibráló metropolisz, Hongkong. A december 4-étől december 8-áig tartó nagyszabású rendezvényen 40 ország képviseltette magát. Az ITU Telecom World/3G World Congress az egyik legnagyobb ázsiai ICT eseménynek számít.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés