Connect with us

technokrata

Két szabvány, egy hálózat

Dotkom

Két szabvány, egy hálózat

A Siemens „One Network” premierje Hongkongban.

A hongkongi ITU Telecom World/3G World Congress rendezvényen volt a Siemens „One Network” koncepció teljes infrastruktúrájának premierje. A Siemens Networks új koncepciója hozzásegíti a rádióhálózatok üzemeltetőit, hogy „kordában tarthassák” költségeiket: e szerint ugyanazon bázisállomás egyidejűleg GSM és UMTS (W-CDMA) állomásként is üzemeltethető, miáltal a meglévő GSM infrastruktúra (antennák, kábelek, és fontos bázisállomás-komponensek) maximális hatékonysággal használható ki, a hálózat minden szakaszát beleértve. A „One Network” termékcsalád legújabb tagjai egyszerre GSM- és UMTS-képesek, így lehetővé teszik UMTS-adatoknak a GSM 900 MHz-es frekvencián való átvitelét a hálózat-eléréstől kezdve az alaphálózaton át a transzport-hálózatig és a hálózat-vezérlésig.

A másik „One Network”-újdonság a Surpass hiD 3100 típusnevű Mobile Access Gateway rendszer. Ez a TDM, ATM és IP protokollok szerint végez adattovábbítást a mobil transzport-hálózatban, így ideális interfészt biztosít a rádió- és a transzport-hálózat között. Ennek az „any-to-any“ vagyis „bármit bármibe” funkcionalitásnak, a leendő szabványok (mint például LTE ) támogatásának és a DSL-hálózatokhoz való kapcsolódás lehetőségének köszönhetően a vonalbérletek akár 80 százalékkal is csökkenthetők.

Az ITU (International Telecommunication Union) Telecom World kiállítást és a hozzá kapcsolódó fórumot háromévente rendezik meg, melynek először adott otthont a vibráló metropolisz, Hongkong. A december 4-étől december 8-áig tartó nagyszabású rendezvényen 40 ország képviseltette magát. Az ITU Telecom World/3G World Congress az egyik legnagyobb ázsiai ICT eseménynek számít.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák