Connect with us

technokrata

Kamera figyel a buszon és a vonatokon

Dotkom

Kamera figyel a buszon és a vonatokon

Akár a rendőrség is láthatja, hogy mi történik a járműben.

Az Axis Communications bemutatta a világ első hálózati kameráját, melyet főként buszokra és vonatokra terveztek. Az AXIS 209FD-R hálózati kamera akkora, hogy egy tenyérben is elfér, robusztus szerkezete ellenáll a vibrációknak és a tömegközlekedési eszközökben előforduló magas páratartalomnak. A kamera éles, digitális képeket szolgáltat IP hálózaton keresztül.

„Nagy igény merült fel a busz- és vonathálózatokat üzemeltető társaságoktól egy költséghatékony megfigyelő rendszer iránt, mely a járművezetőket és utasokat is biztosítja és egy adott esemény bizonyítását megkönnyíti” – mondta Johan Lembre, az Axis Communications termékmenedzsmentért felelős vezérigazgató helyettese. „Az AXIS 209FD-R az első hálózati kamera a piacon, mely figyelembe veszi a tömegközlekedési járműveken található környezeti és megfigyelési igényeket. Ezen felül a kamerával az üzemeltető olyan rendszert tud kiépíteni, mely lehetővé teszi, hogy a rendőrség vagy a riasztó központ távolról is lássa, hogy mi történik a járműben fenyegetettség esetén.

A Stockholm Transport, Európa egyik vezető busz vállalata az elsők között rendelte meg az AXIS 209FD-R típusú kamerát az egész flottájába, több mint 2000 buszba. A jövő év elején a cég azt tervezi, hogy valamennyi buszában 5-6 kamerát telepít.

Az Aspectis Kft.-n keresztül 2007. januárjától kapható AXIS 209FD-R 4 cm-es magasságával a járműben bárhol elhelyezhető. Etherneten keresztüli áramellátást kap, mivel az adatok és a tápellátás biztosítása egyetlen vezetéken történik, a telepítése is gyors és egyszerű.

A kamera fejlett – progresszív scan – letapogatási technológiát alkalmaz, hogy éles képeket továbbítson a mozgó tárgyakról, ezáltal másodpercenként akár 30 képkockát is készít, valamint MPEG-4 és JPEG mozgókép tömörítést alkalmaz. Az AXIS 209FD-R kamera megrongálástól védő burkolattal van ellátva, emellett 0-50 °C közötti hőmérsékletet és 20-100%-os páratartalmat is kibír.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp