Connect with us

technokrata

Újabb magyar bankot támadnak az adathalászok

Dotkom

Újabb magyar bankot támadnak az adathalászok

Továbbra is vigyáznunk kell pénzünkre az Interneten.

Amint arról a hazai IT-portálok között elsőként írtunk, phishing támadás indult a Raiffeisen banknál számlát vezető magyar internetezők ellen. A mai napon újabb, szintén magyar pénzintézet került középpontba egy újabb jelszóhalász próbálkozás miatt. Mivel ez a phising akció egy hét alatt már a második támadás, gyanítható, hogy immár Magyarországon is egyre inkább meg fog szaporodni az ilyen jellegű, közvetlen anyagi haszonszerzés céljából indított adathalász támadások száma.

Visszatérve a mai esetre: hamis e-mail üzenetekkel próbálják a Szigetvári Takarékszövetkezet Electra Internet Banking ügyfeleit a saját weboldalukra irányítani azok a csalók, akiknek egyértelmű célja a felhasználói azonosítók megszerzése, majd az így megszerzett információk birtokában a számlák illegális megcsapolása, közölte nemrég a Virusbuster. A Takarékszövetkezet weboldalán figyelmeztet az esetre, és felhívja a figyelmet, hogy sem e-mailben, sem telefonon, sem más elektronikus csatornán soha nem kér az ügyfeleitől személyes adatokat, vagy azok pontosítását. Az esetleges adategyeztetések kizárólagos formája a kirendeltségi hálózatukban személyesen történő egyeztetés.

A VirusBuster mindenkinek azt tanácsolja, hogy elektronikus levélben kapott címről soha ne próbáljanak meg fellépni semmilyen pénzintézet weboldalára. A pénzügyeink intézésénél használt webcímet pedig érdemes minden alkalommal alaposan, figyelmesen leellenőrizni, hiszen a csalók álweboldalukkal nemcsak a megtévesztő kinézetre ügyelnek, hanem annak címében is igyekeznek hasonlóságra törekedni. Az internetes banki műveletek ideje alatt pedig győződjünk meg arról is, hogy a titkosított – https alapú – elérést jelző lakat végig látszik-e a böngésző ablakában – javasolja Stange Szilárd biztonsági szakértő.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek