Connect with us

technokrata

Mi megy a vonalon?

Dotkom

Mi megy a vonalon?

Az üzleti szegmens vezetékestelefon-piacának zsugorodása mérséklődik, a piac szerkezete átalakul. Ennek ellenére az adat-hang integrációban rejlő lehetőségek egyelőre kiaknázatlanok.

A Magyar Infokommunikációs Jelentés kutatássorozatában a BellResearch a legalább tíz főt foglalkoztató cégek körében vizsgálta a vállalatok távközlési eszközökkel való ellátottságát, és az egyes telekommunikációs megoldások elterjedtségét. A közelmúltban megjelent részpiaci modulban a kutatók a vállalati IP-telefónia, a telephelyek közötti, illetve a telephelyen belüli telefonforgalom informatikai hálózatra történő átterelésének gyakorlatát elemezték. Mint kiderült: az adat-hang integrációban rejlő lehetőségeket ma még nagyobbrészt csupán a nagyvállalati CIO-k ismerték fel, a megoldás terjedését a tájékozatlanság és az infrastruktúra hiányosságai egyaránt nehezítik.

Nagyvállalati túlsúly
A 2006 elején felvett adatok szerint a vizsgált vállalati sokaság minden ötödik tagjánál működik valamilyen integrált adat-hang hálózati megoldás: informatikai hálózathoz illesztett IP-alközpont, IP-telefonkészülék, head-setes számítógép vagy videotelefon. Méretgazdaságossági szempontok és a megvalósítás költségigénye miatt ezeknek a rendszereknek a használata egyelőre elsősorban a nagyvállalatokra jellemző.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp