Connect with us

Hirdetés

technokrata

IT-fejlesztések: melyek a prioritások?

Dotkom

IT-fejlesztések: melyek a prioritások?

A magyarországi üzleti szféra IT-fejlesztéseinek célja a működési hatékonyság növelésén túl a versenyképesség fokozása. Idén már egy jóval komplexebb célrendszer jellemzi a vállalkozásokat.

A Magyar Infokommunikációs Jelentés közelmúltban megjelent részpiaci elemzésében a BellResearch a magyarországi üzleti szféra informatikai fejlesztéseinek irányát, illetve az ezeket meghatározó tényezőket és szereplőket mutatja be. Mint kiderült: a legfőbb cél a működési hatékonyság növelése, a versenyképesség fokozása. A fejlesztéseket leginkább a szűkös gazdasági lehetőségek korlátozzák.

A legalább tíz alkalmazottat foglalkoztató vállalatok körében a leggyakrabban (a cégek 54 százalékánál) a belső működési hatékonyság növelése, a versenyképesség megőrzése, fokozása határozza meg a gazdálkodó szervezetek egészét érintő komplex IT-projektek fejlesztési prioritásait. Emellett további jelentős befolyásoló erővel bírnak a költség-megtakarítási szempontok (46 százaléknál), valamint a hibalehetőségek minimalizálásának és az adatbiztonság növelésének tervei (32 százaléknál).

Az adatokból markánsan kirajzolódik, hogy a 250 fő feletti nagyvállalatok célrendszere jóval komplexebb, mint a kisebb szervezeteké.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés