Connect with us

IT-fejlesztések: melyek a prioritások?

Dotkom

IT-fejlesztések: melyek a prioritások?

A magyarországi üzleti szféra IT-fejlesztéseinek célja a működési hatékonyság növelésén túl a versenyképesség fokozása. Idén már egy jóval komplexebb célrendszer jellemzi a vállalkozásokat.

A Magyar Infokommunikációs Jelentés közelmúltban megjelent részpiaci elemzésében a BellResearch a magyarországi üzleti szféra informatikai fejlesztéseinek irányát, illetve az ezeket meghatározó tényezőket és szereplőket mutatja be. Mint kiderült: a legfőbb cél a működési hatékonyság növelése, a versenyképesség fokozása. A fejlesztéseket leginkább a szűkös gazdasági lehetőségek korlátozzák.

A legalább tíz alkalmazottat foglalkoztató vállalatok körében a leggyakrabban (a cégek 54 százalékánál) a belső működési hatékonyság növelése, a versenyképesség megőrzése, fokozása határozza meg a gazdálkodó szervezetek egészét érintő komplex IT-projektek fejlesztési prioritásait. Emellett további jelentős befolyásoló erővel bírnak a költség-megtakarítási szempontok (46 százaléknál), valamint a hibalehetőségek minimalizálásának és az adatbiztonság növelésének tervei (32 százaléknál).

Az adatokból markánsan kirajzolódik, hogy a 250 fő feletti nagyvállalatok célrendszere jóval komplexebb, mint a kisebb szervezeteké.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom