Connect with us

technokrata

IP kommunikáció a betegellátásban

Dotkom

IP kommunikáció a betegellátásban

A hazai intézményeknek is rendelkezésére áll a rendszer.

A kórházak és klinikák vezetőségén általában óriási a nyomás, hogy költségeiket minél lejjebb szorítsák. Ennek megfelelően népszerűek az olyan megoldások, melyek védik meglévő informatikai befektetéseket és optimalizálják a működési költségeket.

Ezt szem előtt tartva új, kifejezetten az egészségügy számára fejlesztett megoldásokat mutatott be az Avaya a düsseldorfi MEDICA egészségügyi kiállításon. Elsősorban modul rendszerű egészségügyi technológiákról van szó, melyek egyszerű átállást biztosítanak a hagyományos kommunikációs rendszerekről az IP Telefóniára (VoIP) és vezeték nélküli IP Telefóniára (VoWLAN).

A rendszerek kifejezetten kórházakba, rehabilitációs központokba, és idősek otthonaiba lettek tervezve. Egyik jó példa erre a MedCom IP chipkártya egység, ami az IP Telefóniát egy hagyományos ágyszéli terminállal ötvözi. Ehhez vezeték nélküli és vezetékes hálózatokat egyaránt lehet csatlakoztatni, így segítségével telefonon vagy e-mailen bármikor el lehet érni a kórház vagy klinika személyzetét, illetve információt lekérni a rendszerről.

Természetesen az új fejlesztések az európai megjelenéssel egyidőben Magyarországon is elérhetők. A hazai betegellátó intézményekre fokozottan igaz, hogy ahol csak lehet, csökkenteniük kell költségeiket, ezért mindenképp olyan megoldásokat keresnek, amelyek ezt segíthetik elő. Fontos, hogy a már meglévő eszközökbe történt befektetés védelme mellett, az üzemeltetési és karbantartási költségek csökkentésével legyen megvalósítható a konvergens hálózat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák