Connect with us

Frontvonalban az RFID

Dotkom

Frontvonalban az RFID

Az RFID (rádiófrekvenciás azonosítás) több mint egy azonosítás-technikai megoldás. Mind az iparban, mind a mindennapokban az új lehetőségek technológiája.

Egy ideje hallani mindenféle találgatást, hogy mikor is lesz az RFID mindennapjaink valóságos része. Számos tévhit, vízió és aggály ellenére, a technológia hazánkba is egyre több területen megjelenik.

Azonban amint szóba kerül az úgynevezett RFID-chipek használata, vagyis a rádiófrekvenciás azonosítás, azonnal felmerülnek a kétségek a személyes adatok védelmét illetően. Az EU-szabályozás már nem sokat várat magára: Brüsszel az év végén fogalmazza meg álláspontját – az Európai Bizottság egyéves konzultációs folyamata után.

Az RFID (Radio Frequency Identification) korszerű technológia, amelyet automatikus azonosításhoz és adatközléshez használnak. Chipek, címkék segítségével tárolják és továbbítják az adatokat, úgy, hogy az apró tárgyat beépítik az azonosítani kívánt objektumba, vagy kívülről rögzítik rá. Ez az objektum lehet tárgy, például egy árucikk, vagy alkatrész, illetve élőlény, így akár ember is. Az RFID technológia sokoldalúan hasznosítható. Elsősorban szolgáltatások és termékek azonosításához, nyomon követéséhez vehetik igénybe, a vonalkód helyettesítőjeként. Az EU-biztos szerint a RFID-chipek kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy térben és időben követ nyomon egyedi identitást. Ez nélkülözhetetlen lehet az élőállat-menedzselésben, vagy beteg emberek azonosításában és figyelésében.

Viviane Reding információügyi EU-biztos szerint az új technológia új munkahelyeket teremt majd, de a RFID előnyeinek kihasználásához megfelelő jogszabályokra is szükség van. Úgy véli, hogy az állampolgárok készek elfogadni a technológia előnyeit, de csak akkor, ha biztosítják őket, hogy személyes adataik védelme nem szenved csorbát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom