Connect with us

A vártnál jobban teljesített a Sun

Dotkom

A vártnál jobban teljesített a Sun

A vállalat túlteljesítette az elemzők várakozásait.

A Sun bejelentette a 2007-es évi pénzügyi évének első negyedéves eredményeit. A vállalat bevételei elérték a 3,189 milliárd dollárt, amely az előző pénzügyi év hasonló időszakához képest 17 százalékos növekedést jelent. Az emelkedéshez hozzájárultak a felvásárlások és a Solaris 10 operációs rendszer kedvező fogadtatása. A nettó veszteség 56 millió dollárt volt. Egy évvel korábban a Sun 2,726 milliárdos bevételt és 123 milliós nettó veszteséget jelentett.

Mint ismeretes, a Sun szeptemberben jelentette be, hogy felvásárolja a jogosultságkezelési szolgálatások automatizálásával foglalkozó Neogentet. Ezzel a lépésével piaci pozícióját igyekszik javítani a jogosultságkezelési piacon. Az új automatizált szolgáltatások az ügyfelek számára kisebb kockázatot, gyorsabb rendeszerbeállítást, illetve hatékonyabb szabálykövetést tesznek lehetővé a jogosultságkezelési projektekben, a vállalati ügyfelek nagyságrendekkel felgyorsíthatják a jogosultságkezelési megoldások bevezetését, ugyanakkor jelentősen csökkenthetik költségeiket. A Neogent megvásárlásával a Sun fix áras, „dobozos” jogosultságkezelő termékeket kínálhat.

A közelmúltban a Gartner piackutató cég a felhasználói jogosultságkezelési megoldások piacának 2006/1. félévre vonatkozó jelentésében a Sun-t a piacvezetői pozícióba sorolta. A legutóbbi, 2006 augusztusában közzé tett Gartner elemzés szerint a User Provisioning szoftver eladásából származó bevétel alapján a Sun a 3,7 százalékos piaci részesedésével piacvezető, és egyben a terület legdinamikusabban fejlődő cége (43,2 százalékos növekedés 2005-ben az előző évhez képest).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom