Connect with us

Növeli memóriachip üzletágának kapacitását a Samsung

Dotkom

Növeli memóriachip üzletágának kapacitását a Samsung

A Samsung Electronics közzétette a harmadik negyedéves pénzügyi eredményét.

A Samsung Electronics október közepén jelentette be a 2006 harmadik negyedévére vonatkozó (2006. szeptember 30-ával záródó) pénzügyi eredményeit. A vállalat 15,22 trillió won bevétel után 2,19 trillió won nettó jövedelmet könyvelt el. A harmadik negyedév üzemi eredménye 1,85 trillió won volt.

A vállalat stratégiájának – mely szerint nagyteljesítményű, megkülönböztetett termékeket gyárt különféle felhasználói piacokra – köszönhetően ért el jó eredményeket az informatikai szektor kihívásokkal teli piaci környezetében. Terveik szerint ezt a folyamatot folytatják az ünnepek miatt amúgy is erős negyedik negyedévben. A Samsung további 1 trillió wonos befektetést tervez a memóriachip üzletág kapacitásának növelésére, ami jövőre várhatóan újabb bevételi lehetőségeket teremt.

De lássuk a részleteket! A félvezető üzletág üzemi nyeresége a harmadik negyedév 4,91 trillió wonos bevétele után elérte az 1,27 trillió wont. A második negyedévhez képest az üzemi nyereség 29,5%-kal nőtt a harmadik negyedévben, ami főként a PC szektorban a memóriachipek iránt mutatkozó erős keresletnek volt köszönhető.

A memóriachip üzletágban a Samsung Electronics kihasználta a DRAM chipek globális hiányát, ami aztán a DRAM chipek árának felszökéséhez vezetett. A jól időzített átállás a lassabban fejlődő termékek gyártásáról az olyan gyorsan növekvő, kiváló minőségű termékekre, mint a DDR2, 3,7 százalékponttal javította a haszonkulcsokat az előző negyedévhez képest. A memória üzletág várhatóan újabb növekedést és nagyobb nyereséget realizál a negyedik negyedévben, ami rendszerint igen erős időszak. A DRAM chipek ára várhatóan a negyedik negyedévben is erős marad, a NAND flash memóriachipek iránti kereslet pedig alighanem nő majd az olyan, nagyobb memóriát igénylő új termékek bevezetésével, mint az MP3 lejátszók, PMP-k és mobiltelefonok.

Ezenkívül a fejlett processzor-technológia, különösen a 60 nanométeres (nm) 8 gigabites (Gb) NAND Flash technológia felé történő eltolódás várhatóan csökkenti majd a gyártási költségeket és javítja a jövedelmezőséget. A Samsung Electronics további 1 trillió wonos befektetést tervez a memóriachipek gyártási kapacitásának növelésére, ami jövőre várhatóan újabb bevételi lehetőségeket teremt.

A távközlési hálózat üzletág 4,71 trillió won bevételt, és 520 milliárd won üzemi nyereséget könyvelt el. A harmadik negyedévben az „Ultra Edition” prémium mobiltelefonok igen erős európai értékesítésének köszönhetően az értékesítés 30,7 millió egységgel rekordot döntött, és kétszámjegyű haszonkulcsot ért el 11,1%-kal.

A negyedik negyedévben a kereslet-növekedés üteme várhatóan felgyorsul majd, ahogy a 3G piac növekszik és nő az igény is a pótlásra. A vállalat úgy véli, az eladások volumene és az átlagos eladási ár (ASP) egyaránt jelentősen emelkedni fog a különböző formatényezőjű és multimédiás 3G „Ultra Edition” mobiltelefonok bevezetésével.

Az LCD üzletág 2,996 trillió won bevételt, illetve 160 milliárd won üzemi nyereséget jelentett. A számítógépes képernyők ára már a megszokottan erős időszak előtt fellendült, a 101 cm-es és nagyobb TV-képernyők eladása pedig erős maradt. A Samsung Electronics képessége, hogy egy általában gyenge LCD piacon ismét ilyen jól teljesítsen, megerősítette a vállalat versenyképességét az iparágban. Az iparág dinamikáját az LCD TV-képernyők iránti kereslet dominálta. A Samsung Electronics 3 millió LCD TV-képernyőt adott el, amelyek közül a 101 cm-es és nagyobb TV-képernyők 1,6 millió egységet tettek ki. A Samsung Electronics továbbra is őrzi vezető szerepét az LCD TV-képernyők piacán, ami a második negyedévhez képest 37%-kal nőtt.

A Samsung Electronics azt tervezi, hogy 7-es gyártósora havi gyártási kapacitását további 150.000 egységgel növeli a negyedik negyedévben, ami szokásosan egy nagy forgalmú időszak.

A digitális média üzletág 1,64 trillió wonos bevétel után 100 milliárd wonos üzemi veszteséget könyvelt el, nem konszolidált alapon. Viszont az LCD TV-k, a PDP TV-k és az egyéb minőségi síkképernyős TV-k is jól teljesítettek, és igen szép nyereséget hoztak a cég számára. A részvényhozam, ami jobban mutatja a digitális média üzletág globális teljesítményét, a második negyedéves 290 milliárd wonról a harmadik negyedévben 540 milliárdra ugrott. A részvényhozam jó részét a digitális médiatermékek, köztük az LCD TV-k erős eladásai generálták. A digitális média üzletág eladásai negyedévről negyedévre 7,5%-kal 830 milliárd wonra emelkedtek a hűtőgépek és mosógépek kedvező eladásai nyomán. Az üzemi veszteség 14,8 milliárd won volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő