Connect with us

Mégsem csökkenek a mobil végződtetési díjak?

Dotkom

Mégsem csökkenek a mobil végződtetési díjak?

A Nemzeti Hírközlési Hatóság hívásvégződtetés díjat csökkentő határozatának bírósági felülvizsgálatát kérték a hazai mobilszolgáltatók.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának döntése szerint 2007 elején mindhárom magyarországi mobilszolgáltatónak jelentősen csökkentenie kell hálózatában a hívásvégződtetés díját. Az NHH döntése nyomán a vezetékes- és mobilhálózatokból indított és a mobilhálózatokban végződtetett hívások nagykereskedelmi végződtetési díjai 2009. január elsejéig 40-50 százalékkal csökkennek, teret adva ezzel a vezetékes- és mobiltelefon szolgáltatás fogyasztói árának további csökkenéséhez.

Az NHH Tanácsának döntése szerint 2009. január elsejére mindhárom magyarországi mobilszolgáltató hálózatában költségalapú szintre kell csökkenteni a végződtetési díjat. A napszaktól független költségalapú végződtetési díj az NHH saját költségmodellje szerint percenként 16,84 Ft. A Hatóság ezzel, a következő három évre szóló határozatával kiszámíthatóvá, átláthatóvá teszi a piaci folyamatokat, folytatja a végződtetési díjak 2005-ben megkezdett következetes csökkentését, és fokozatosan megszünteti a jelentős piaci erejű szolgáltatók által alkalmazott díjak közötti különbséget.

A tanács által elhatározott csökkentés mértéke megegyezik a június végén publikált határozattervezetben foglaltakkal. A határozattervezet az érintettek véleményezhették, majd a tervezetben foglaltakat az Európai Unió Bizottsága is elfogadta. Az október elején közzétett határozat szerint a szolgáltatók 40 napon belül, saját költségmodelljeik beadásával bizonyíthatják, hogy költségszámításuk alapján költségalapú díj eltér a Tanács által megállapítottól. Amennyiben a szolgáltatók, az NHH számításait elfogadva, nem adnak be költségszámítást, illetve ha beadnak, de az abban foglaltak a Tanács számára nem elfogadhatóak, akkor a Tanács által megállapított költségalapú díj lép életbe 2009. január elsején.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő