Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lejárt az IT-mentorok próbaideje

Dotkom

Lejárt az IT-mentorok próbaideje

Nagy részük kölcsönösen elégedett volt az őket foglalkoztató szervezettel, azok pedig a mentorok teljesítményével.

2006. szeptember 30-án letelt az IT-mentorok három hónapos próbaideje, így ez a nap mérföldkő volt a projekt életében. A partnerség tagjainak értékelnie kellett, hogy megtalálták-e a megfelelő szervezeteket, illetve hogy a megfelelő IT-mentor került-e a betöltendő munkakörbe. célcsoport tagjainak elhelyezésénél figyelembe kellett venni a képzés során megszerzett kompetenciákat és lehetőség szerint kihasználni az IT-mentorok eredeti végzettségével kapcsolatos szinergiákat. Az elhelyezés során a munkavégzés igényelt módja is szempont volt, azaz a helyi- vagy a távmunka lehetőségeit is egyeztetni kellett.

A célcsoport tagjainak és a munkagyakorlatot biztosítók összehangoltságát a próba időszaka alatt folyamatosan figyelemmel kísérte a konzorcium, a munkavégzés, közösségbe való beilleszkedés, megfelelő feladat hozzárendelés követésével. Az esetlegesen adódó problémák megoldásában a kezdeti nehézségek áthidalásában minden esetben eredményes szakmai, mentális, pszichikai segítséget sikerült nyújtania a szakembereknek. A próbaidő végével megtörtént az eddigi tapasztalatok részletes értékelése, amelynek végső tanulsága, hogy az IT-mentorok nagy része kölcsönösen elégedett volt az őket foglalkoztató szervezettel, azok pedig a mentorok teljesítményével

Az IT-mentorok a hosszabb-rövidebb munkanélküliségben töltött életszakaszuk után élvezik az új szakterületen való munkavégzést és szükségességük tudatát. Azok, akik feladatukat a foglalkoztatónál végzik, a közösségbe jól beilleszkedtek, szeretik a rendszeres munkavégzést. A távmunkások örülnek a saját időbeosztás szerinti, de a szoros határidőkkel kordában tartott újszerű, érdekes feladataiknak.

A projekt sikere, hogy a szervezetek részéről a próbaidő végén a náluk dolgozó IT-mentor foglalkoztatásának befejezésére nem került sor.

Néhány esetben előfordult kisebb-nagyobb probléma. Ezeknek egyik oka, hogy a képzés során újonnan elsajátított ismeretekhez kapcsolódó feladatok a kezdeti időszakban okoztak nehézségeket. A másik jellemző problémaként az eredeti képzettségük szerint magas végzettségű célcsoport-tagoknak mentorként kezdőnek való, egyébként számukra megfelelő feladatokból adódó kisebb konfliktusok említhetők.

A célcsoport tagjainak feladata, hogy munkájukat elengedhetetlenül szükségessé tegyék a projekt 12- hónapos időtartamán túl is. A projekt tagjainak folytatniuk kell a tapasztalatok gyűjtését, a tanulságok levonását, rendszerezését az információs társadalom szélesítése, az IT-mentor szakma elfogadtatása érdekében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés