Connect with us

Lejárt az IT-mentorok próbaideje

Dotkom

Lejárt az IT-mentorok próbaideje

Nagy részük kölcsönösen elégedett volt az őket foglalkoztató szervezettel, azok pedig a mentorok teljesítményével.

2006. szeptember 30-án letelt az IT-mentorok három hónapos próbaideje, így ez a nap mérföldkő volt a projekt életében. A partnerség tagjainak értékelnie kellett, hogy megtalálták-e a megfelelő szervezeteket, illetve hogy a megfelelő IT-mentor került-e a betöltendő munkakörbe. célcsoport tagjainak elhelyezésénél figyelembe kellett venni a képzés során megszerzett kompetenciákat és lehetőség szerint kihasználni az IT-mentorok eredeti végzettségével kapcsolatos szinergiákat. Az elhelyezés során a munkavégzés igényelt módja is szempont volt, azaz a helyi- vagy a távmunka lehetőségeit is egyeztetni kellett.

A célcsoport tagjainak és a munkagyakorlatot biztosítók összehangoltságát a próba időszaka alatt folyamatosan figyelemmel kísérte a konzorcium, a munkavégzés, közösségbe való beilleszkedés, megfelelő feladat hozzárendelés követésével. Az esetlegesen adódó problémák megoldásában a kezdeti nehézségek áthidalásában minden esetben eredményes szakmai, mentális, pszichikai segítséget sikerült nyújtania a szakembereknek. A próbaidő végével megtörtént az eddigi tapasztalatok részletes értékelése, amelynek végső tanulsága, hogy az IT-mentorok nagy része kölcsönösen elégedett volt az őket foglalkoztató szervezettel, azok pedig a mentorok teljesítményével

Az IT-mentorok a hosszabb-rövidebb munkanélküliségben töltött életszakaszuk után élvezik az új szakterületen való munkavégzést és szükségességük tudatát. Azok, akik feladatukat a foglalkoztatónál végzik, a közösségbe jól beilleszkedtek, szeretik a rendszeres munkavégzést. A távmunkások örülnek a saját időbeosztás szerinti, de a szoros határidőkkel kordában tartott újszerű, érdekes feladataiknak.

A projekt sikere, hogy a szervezetek részéről a próbaidő végén a náluk dolgozó IT-mentor foglalkoztatásának befejezésére nem került sor.

Néhány esetben előfordult kisebb-nagyobb probléma. Ezeknek egyik oka, hogy a képzés során újonnan elsajátított ismeretekhez kapcsolódó feladatok a kezdeti időszakban okoztak nehézségeket. A másik jellemző problémaként az eredeti képzettségük szerint magas végzettségű célcsoport-tagoknak mentorként kezdőnek való, egyébként számukra megfelelő feladatokból adódó kisebb konfliktusok említhetők.

A célcsoport tagjainak feladata, hogy munkájukat elengedhetetlenül szükségessé tegyék a projekt 12- hónapos időtartamán túl is. A projekt tagjainak folytatniuk kell a tapasztalatok gyűjtését, a tanulságok levonását, rendszerezését az információs társadalom szélesítése, az IT-mentor szakma elfogadtatása érdekében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő