Connect with us

technokrata

Kinek van PC-je?

Dotkom

Kinek van PC-je?

A legfőbb visszatartó tényező az igény és a hozzáértés hiánya, valamint a kedvezőtlen jövedelmi helyzet.

2002-ben a számítógépek elterjedésének lendületes emelkedését jósolták: 2005 végére 1,17 milliárd felhasználót becsültek. A dinamikus növekedést egyértelműen a vezeték nélküli, mobil hozzáférést biztosító eszközök elterjedésétől várták; az új technológiák miatt elsősorban a fejlett országokban. Tény, hogy a globális digitális szakadék mellett létezik egy társadalmon belüli különbség, valamint tartalmi szakadék is.

Míg az alacsonyabb penetrációt felmutató országokban a hozzáférés, és a használó – nem használó közötti különbségek a lényegesek, addig a legfejlettebb országokban már a használók közötti különbségek a mérvadóak. Mindez arra figyelmeztet, hogy a digitális szakadék nem tűnik el a hozzáférés biztosításával, mert a különbségek a használat jellegében mindvégig megmaradnak.

A BellResearch által elkészített Magyar Infokommunikációs Jelentés PC a háztartásokban című, lakossági részpiaci moduljában a kutatók a számítógép-ellátottság trendjeit, a piaci folyamatok mozgatórugóit és az otthoni PC-k hardveres-szoftveres felszereltségét elemzik. Mint kiderült: ötből két hazai háztartásban található személyi számítógép. A legfőbb visszatartó tényező az igény és a hozzáértés hiánya, valamint a kedvezőtlen jövedelmi helyzet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák