Connect with us

technokrata

A mobil-adatátvitel egyelőre csak egy szűk kör igénye

Dotkom

A mobil-adatátvitel egyelőre csak egy szűk kör igénye

Egyre több az adatkommunikációra is alkalmas készülék, de a vállalatok nem használják ki a lehetőségeket.

A Magyar Infokommunikációs Jelentés adatai szerint az idei év elején a hazai cégek háromnegyed része rendelkezett céges mobiltelefon-előfizetéssel. Ez az arány az 1-9 főt foglalkoztató mikrovállalatok körében ennél valamivel alacsonyabb, míg a 250 fő feletti nagyvállalatok ellátottsága teljes körű.

2005 elején a legalább egy főt foglalkoztató hazai vállalatok 80 százaléka, mintegy 186 ezer szervezet rendelkezett céges mobiltelefon-elő?zetéssel. A mobil-ellátottsági arány a nagyvállalati szegmensben teljes, de a közép- és kisvállalatoknál is 90 százalék felett volt, míg a mikrovállalati körben 77 százalékot ért el tavaly. Az utóbbi szegmens méretéből adódóan a mobil-elő?zető cégek több mint négyötöde az 1-9 főt foglalkoztató körből került ki, a SIM-kártyáknak azonban csupán a 44 százalékát használták a mikrovállalatok 2005-ben.

Műszaki bázis
A BellResearch kutatói a Jelentésben az adatátvitelre alkalmas mobilkészülékek elterjedtségét is vizsgálták. Az aktív SIM-kártyával rendelkező cégek több mint kétharmadánál található legalább egy darab, wap kezelésére alkalmas mobiltelefon, ezek a vállalatok az üzleti szegmensben a teljes előfizetésszám 60 százalékát üzemeltetik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák