Connect with us

technokrata

Új vezető a HP Magyarországnál

Dotkom

Új vezető a HP Magyarországnál

Takáts Kristóf a Személyi Számítógépek Üzletágban.

Takáts Kristóf a Budapesti Műszaki Főiskolán végezte tanulmányait, ahol felsőfokú műszaki végzettséget szerzett. 2000-2003 között az egyik piacvezető informatikai disztribútornál a HP és Compaq termékmenedzseri pozíciót látta el. A mérnök szakember 2003. márciusában érkezett a vállalathoz, ahol adott év novemberétől az asztali eszközök termékmarketing menedzseri posztját töltötte be és 2006. októberétől pedig a HP Személyi Számítógépek Üzletágának Termékkategória vezetője lett. Vezetői teendői mellett továbbra is felelős a PC, monitor és workstation termékvonalak menedzsmentjéért.

A HP még idén tavasszal jelentette be, hogy összesen több százmillió dollárt fektet a Személyi Számítógépek Üzletág (PSG) történetének első globális marketingkampányába. Ennek célja, hogy növelje a divízió nyereségességét; amelynek egyébként a 2006. április 30-án zárt második pénzügyi negyedévben 7 milliárd dolláros árbevétele 10 százalékkal, értékesítési volumene pedig 16 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi értéket. Az asztali és a noteszgépek forgalma 1 illetve 27 százalékkal élénkült az előző év megfelelő adatához képest. Az üzleti klienseszközöknél 3, az otthoniaknál pedig 24 százalékos forgalomjavulás mutatkozott 2005 második negyedéve óta. A Személyi Rendszerek divízió 248 millió dollár üzemi eredményt ért el (az árbevétel 3,6 százaléka) – szemben az egy évvel ezelőtti 147 millió dollárral (az árbevétel 2,3 százaléka).

2005. januárban megalakult Képalkotási és Személyi Rendszerek Divízió (IPSG) a Személyi Rendszerek Divízió (PSG) és a Képalkotási és Nyomtatási Divízió (IPG) összeolvadásából jött létre. A divízió létrehozása révén koncentráltan, egy szervezetben aknázható ki a két üzletág előnye: az egyesített szervezet hatékonyabban összpontosít azokra az üzleti és otthoni megoldásokra, amelyek révén a nyereség növekedésében felgyorsulást, valamint a piaci pozíció megerősödését vár a vállalat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp