Connect with us

technokrata

Hajnövesztő robot állami támogatással

Dotkom

Hajnövesztő robot állami támogatással

Olyan, számtalan ember problémájára megoldást jelentő új technológiával rukkolt elő egy angliai sejtterápiával foglalkozó cég, melynek automatizálására a brit kormány milliókat fordít.

Egy angliai biotechnológiai cég fejlesztette ki azt a kopaszság kezelésében forradalmi jelentőségű robotot, mely képes hajtüszősejtek növesztésére. Az Intercytex kísérletei során eredményesnek bizonyult a módszer, mely a nyak háti részéről eltávolított, majd megsokszorozott szőrtüsző-sejteket ülteti vissza a csupasz területekre. A technológia automatizálását a brit kormány 1,85 millió fonttal támogatja, mivel ez számtalan ember számára jelent megoldást. Az eljárással nemcsak a férfiak hajritkulását vagy –vesztését lehet kezelni, hanem a nők esetében fellépő úgynevezett férfias típusú kopaszodást is.

Az Intercytex fő profilja a bőrt és hajat regeneráló és helyreállító technológiák fejlesztése. A sejtterápia révén olyan termékeket és megoldásokat készítenek az egészségügyi és esztétikai piacra, amelyek az emberi sejtek alapvető képességeit fogják munkára.

A vállalat a brit Ipari és Kereskedelmi Minisztérium technológiai programjának keretében nyerte el a hajnövesztő robot, az ICX-TRC fejlesztéséhez szükséges tőkét. Együttműködő partnere az élettudományok folyamatainak automatizálásával foglalkozó, a sejtek tenyésztésére és tárolására szolgáló robotrendszert kidolgozó The Automation Partnership (TAP). A cég technológiája révén egyszerre 200 sejtkultúra kezelhető, a háromhetes sokszorosítási ciklus munkálatai pedig előre beprogramozhatóak.

Lord David Sainsbury tudományos és innovációs miniszter leszögezte: „A kezdeményezés kiváló alkalom arra, hogy hasznosítsuk a birtokunkban lévő világszínvonalú szakértelmet. A biotechnológia kulcsfontosságú társadalmunkban. A szóban forgó partneri viszony gyümölcsei olyan további együttműködések és szolgáltatások lehetnek, melyekkel megalapozhatjuk a brit ipar ezen területének vezető szerepét a térségben, vonzó lehetőségeket kínálva a befektetőknek.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle