Connect with us

technokrata

Hiba nélkül üzemel az OMSZ

Dotkom

Hiba nélkül üzemel az OMSZ

Az IP alapú hangátviteli megoldások nemcsak a költségek visszaszorításával támogatják a szervezetek működését, a technológia kínálta pluszszolgáltatások hatékonyabbá teszik a kommunikációt.

Az IP-telefónia bevezetése óta – mint minden új technológia – egyre olcsóbb, használata pedig egyre gazdaságosabb. Mára a kis- és középvállalatok mellett az intézmények is mérlegelik a bevezetését, hiszen a technológia alkalmazása azon túl, hogy az általa kínált széleskörű szolgáltatások javítják a versenyképességet, a kommunikációs költségek jelentős csökkentésével is járhat.

Az Országos Mentőszolgálat év elején írt ki közbeszerzési eljárást 25 vidéki, egy fővárosi és egy tartalék hívásfogadó központjának felújítására. A nyertes pályázó feladata egy olyan magas rendelkezésre állású, hiba nélkül üzemelő rendszer kiépítése volt, melyben nem veszhet el egyetlen 104-es számon kezdeményezett hívás sem. A kiírt közbeszerzési eljárást a Siemens, a D-Link rendszerintegrátor partnere nyerte meg.

A hálózat gerincét D-Link Layer3-as xStack switchek alkotják, melyek 24 illetve 48 Fast Ethernet port mellett két Gigabites porttal biztosítják a gyors gerinchálózati kapcsolatot. A LAN hálózat mellett helyi szintű vezeték nélküli hálózatok kialakítására is sor került. Az eszközök 2006. június és augusztus között kerültek telepítésre, a tesztidőszak október közepén zárult. Az OMSZ hívásfogadó központjainak informatikai és telekommunikációs modernizálása október végére teljesen befejeződött. A rendkívüli rendelkezésre állási szintet megkövetelő rendszer IP hálózatáról a tesztidőszak alatt egyetlen hibajelzés sem érkezett.

Az adat- és hangkommunikáció integrálásának alapfeltétele a megfelelő hálózat, azonban a Bellresearch kutatása szerint az IP alapú megoldásokra a hazai intézmények alig egytizedénél lenne teljes mértékben, 17 százalékuknál pedig csak részben alkalmas az infrastruktúra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

önmagát fertőtlenítő kilincs
Mate 20 X

SmartPhone

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

2019. október 19. szombat
wifi 6

Kütyük

Megérkezett a Wifi 6, amely kisimítja ráncainkat

2019. október 17. csütörtök
nokia android frissítés hmd global

SmartPhone

Megkezdődött a Nokia okostelefonok android frissítése

2019. október 16. szerda

Dotkom