Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb akvizíció a jogosultságkezelési piacon

Dotkom

Újabb akvizíció a jogosultságkezelési piacon

A Sun a Neogent felvásárlásával a jogosultságkezelési piacon erősíti szerepét és bővíti termékkínálatát.

A Sun Microsystems és a Neogent kötelező érvényű megállapodást kötöttek, melynek értelmében a Sun megvásárolja a jogosultságkezelési szolgáltatások automatizálásával foglalkozó Neogentet. A vállalat ezzel a lépésével vállalati ügyfeleit célozza, akik a Neogent rendszer beállítási automatizációs eszköztára segítségével nagyságrendekkel felgyorsíthatják a jogosultságkezelési megoldások bevezetését, ugyanakkor jelentősen csökkenthetik költségeiket. A felvásárlás révén olyan fix áras, „dobozos” jogosultságkezelő termékek jelennek meg a piacon, amelyek tipizálhatók, kiszámíthatóan működnek és jelentősen csökkentik a rendszerbeállítás időigényét. A Sun egyébként a jogosultságkezelésben nemzetközileg is elismert, hiszen világszerte több milliárd felhasználó jogosultságkezelését látják el a Sun jogosultságkezelő termékei.

A közelmúltban a Gartner piackutató cég a felhasználói jogosultságkezelési megoldások piacának 2006/1. félévre vonatkozó jelentésében a Sun-t a piacvezetői pozícióba sorolta. A legutóbbi, 2006 augusztusában közzé tett Gartner elemzés szerint a User Provisioning szoftver eladásából származó bevétel alapján a Sun a 23,7 százalékos piaci részesedésével piacvezető, és egyben a terület legdinamikusabban fejlődő cége (43,2 százalékos növekedés 2005-ben az előző évhez képest).

Az akvizícióval a vállalat egy lépéssel közelebb hozta azt a jövőképét, miszerint a hálózat maga a számítógép; ez a szellem lebeg egyébként a világ legfontosabb piacait működtető technológiák kifejlesztése során mindvégig a fejlesztők feje felett. A vállalat által elnevezett korszak, a Participation Age pedig egy jóval jövőbemutatóbb filozófián, a közösségépítésen és az innováció megosztásán alapul.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés